Άρθρο στην Κυριακάτικη Μακεδονία:ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ. .

2
1752

Εάν, οι εταίροι και δανειστές, δεν δώσουν και νέα αναβολή στην δεύτερη αξιολόγηση, τότε μέχρι τα Χριστούγεννα, θα έχουμε δύο εθνικές εκλογές.

Το τρίτο μνημόνιο, είχε δημοσιονομικές περικοπές 11,5 δις ευρώ.
Τα 8,2 δις ευρώ, ήταν ονοματισμένα, σε ένα εμπροσθοβαρές  πρόγραμμα και τα υπόλοιπα, θα περιλαμβάνονταν στο νέο μεσοπρόθεσμο  (2016 -2018), τον Ιούνιο.

Το 80% των μέτρων έπρεπε να ψηφιστούν μέχρι τον Νοέμβρη του 2015 και η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου, μέχρι τις 15 Δεκέμβρη.

Η κυβέρνηση ψήφισε μέτρα 2 δις ευρώ τον Οκτώβριο και έχασε τρεις βουλευτές. Ήταν βέβαιο, πως αν τηρούσε τις δεσμεύσεις της, θα κάναμε Χριστούγεννα χωρίς κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση, μπροστά στο δικό της αδιέξοδο, ζήτησε αναβολή, αρχικά για τα τέλη Φεβρουαρίου και στην συνέχεια για τον Ιούνιο. Οι εταίροι και δανειστές την έδωσαν, με ευκολία, αφού είχε υπογράψει το τρίτο μνημόνιο και είχε αποδεχθεί τα προηγούμενα.

Το μεσοπρόθεσμο, ονομάστηκε κόφτης και η δεύτερη αξιολόγηση μεταφέρθηκε για τις αρχές του Φθινοπώρου.

Μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη, μεταξύ άλλων πρέπει να ψηφίσει:

Τα υπόλοιπα μέτρα του μνημονίου, περίπου 2 δις ευρώ .

Τα εργασιακά και συνδικαλιστικά και το υπερταμειο της δημόσιας περιουσίας.

Το μεσοπρόθεσμο  (2016 -2018), περίπου 3,2 δις ευρώ.

Να επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις.

Να καταθέσει, το σχέδιο προϋπολογισμού του 2017, όπως ορίζει το σύνταγμα και στο οποίο θα πρέπει να προβλεφτούν, τα δημοσιονομικά και χρηματοδοτικά μέτρα, δηλαδή ο κόφτης.

Την ίδια περίοδο οι πολίτες θα πληρώνουν κάθε είδους φόρο, με τις πρόσθετες επιβαρύνσεις, που ψηφίστηκαν τον Ιούνιο.

Είναι βέβαιο ότι, εάν η κυβέρνηση δεν πάρει  και νέα αναβολή, τότε θα αρχίσει η μη αντιστρεπτή κατάρρευσή της.

Ο Τσιπρας, ανάμεσα στην κατάρρευση και την εκλογική ήττα, θα επιλέξει την ήττα, ποντάροντας με την σειρά του στην δεξιά παρένθεση.

Θα ζήσουμε το 2012 και στην θέση της ΔΗΜΑΡ, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, θα είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ και ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ.

Κανένα από τα δύο κόμματα δεν θα δεχθεί να συμμετέχει σε κυβέρνηση της ΝΔ και θα πάμε αναγκαστικά σε εκλογές, με τον νέο νόμο και λίστα στην εκλογή βουλευτών.

Η πόλωση και ο διχασμός θα είναι στα ύψη και η χώρα πάλι, στο όριο της άτακτης χρεοκοπίας.

Τότε, όλα μπορούν να συμβούν, ανάλογα με το ποια κόμματα θα επιβιώσουν και το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η ξαφνική επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού οικονομικών Τζάκ  Λιού  στην Αθήνα, μπορεί να είναι ο από μηχανής θεός.

Η κρίση στην Τουρκία, αναβαθμίζει κατακόρυφα  γεωπολιτικά την  Ελλάδα.

Ευρωπαίοι εταίροι και δανειστές, πολύ περισσότερο οι ΗΠΑ, δεν θα ρισκάρουν πολιτική αστάθεια και στην ΕΛΛΑΔΑ.

Δεν είναι λίγοι, που πιστεύουν, ότι μια τέτοια εξέλιξη, θα είναι η καλύτερη.

Η χώρα όμως, θα συνεχίσει να σέρνεται, η οικονομία θα αφυδατωνεται και η κοινωνία θα βυθίζεται στην απόγνωση.

Η κυβέρνηση θα έχει κάψει, την γεωπολιτική  υπεραξία της χώρας, με μια ακόμη επιλογή κομματικού τακτικισμού.

Μόνο ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμισεων, που θα απελευθερωσει την οικονομία και το κράτος, από τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες, μπορεί να βγάλει την χώρα με ασφάλεια από την κρίση.

Αυτό όμως, απαιτεί αυτογνωσία από μεγάλο μέρος της κοινωνίας και άρνηση καθε παλιάς και νέας αυταπάτης, κάθε παλιού και νέου σωτήρα.

Απαιτεί οι πολιτικοί και τα κόμματα να μην σκέφτονται μόνο την δική τους συντήρηση και αναπαραγωγή, υιοθετώντας τις πιο παλαιοκομματικές πρακτικές του χθες, με τον μανδύα του νέου.

 

 

 

 

Εστάλη από τη συσκευή μου Samsung

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι τέσσερεις τελευταίες παράγραφοι συμπυκνώνουν την αγωνία των μη φανατικών ,αλλά βαθειά προβληματισμένων Συνελλήνων .Η μικροψυχία των ηγεσιών του πολιτικού κόσμου με την μεγαλύτερη ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ Κ Ν.Δ αποτελεί μία ακόμη επανάληψη της κακής πλευράς της Ιστορίας μας.Κύριε Μαγγριώτη σας ακούω πάνω απο δύο χρόνια να για την ανασύνταξη του Δημοκρατικού χώρου,την προσέγγιση του με τη νέα θλιβερή πραγματικότητα και την υπέρβασή της κρίσης.Φεύ! φωνή βοόντος εν τη ερήμω!Ο καθένας το του,ο καθένας με το εγωιστικό έως αρρωστημένο οτι κατέχει το μυστικό αλήθειας εξόδου απο την κρίση.Και η κατρακύλα συνεχίζεται.ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ,σοβαρευτείτε .

  2. Οι τέσσερεις τελευταίες παράγραφοι συμπυκνώνουν την αγωνία των μη φανατικών ,αλλά βαθειά προβληματισμένων Συνελλήνων .Η μικροψυχία των ηγεσιών του πολιτικού κόσμου με την μεγαλύτερη ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ Κ Ν.Δ αποτελεί μία ακόμη επανάληψη της κακής πλευράς της Ιστορίας μας.Κύριε Μαγγριώτη σας ακούω πάνω απο δύο χρόνια να για την ανασύνταξη του Δημοκρατικού χώρου,την προσέγγιση του με τη νέα θλιβερή πραγματικότητα και την υπέρβασή της κρίσης.Φεύ! φωνή βοόντος εν τη ερήμω!Ο καθένας το του,ο καθένας με το εγωιστικό έως αρρωστημένο οτι κατέχει το μυστικό αλήθειας εξόδου απο την κρίση.Και η κατρακύλα συνεχίζεται.ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ,σοβαρευτείτε .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ