ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

0
332

«Η κυβέρνηση αρνήθηκε το διάλογο, με όλους τους φορείς της πόλης και τα πολιτικά κόμματα

– Με αλαζονεία και αυταρχισμό, προχωρά σε πολύ κρίσιμες αποφάσεις, για την Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα, την οικονομία, την παραγωγή και την απασχόληση. Αποφάσεις που θα μας δεσμεύουν για πολλές δεκαετίες.

Η κυβέρνηση προσπάθησε την τελευταία στιγμή, να σώσει τον ΟΤΕ, αφού αρχικά, ουσιαστικά τον είχε πουλήσει. Μίλησε για την ανάγκη, το Ελληνικό Δημόσιο να έχει τον έλεγχο, υποδομών και δικτύων.

Στρατηγικής σημασίας δηλαδή, το λιμάνι Θεσσαλονίκης, δεν είναι.

Ειδικότερα, όταν οι κυβερνήσεις αντί διαλόγου χρησιμοποιούν βία, κατά των εκπροσώπων του κοινοβουλίου, της αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων, έχουν χάσει την ηθική και πολιτική τους νομιμοποίηση, και τίποτα καλό δεν μπορούν πλέον να προσφέρουν».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης τόνισε:

«α) Είναι πρόχειρη, βιαστική και δογματική η επιλογή της Κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης τον επόμενο μήνα.

β) Το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, είναι κερδοφόρο και συνεχώς βελτιώνει τα αποτελέσματά του.

γ) Έχει ιδιαίτερο γεωοικονομικό και γεωστρατηγικό ρόλο για την χώρα μας, γιατί είναι πόλος εισόδου και εξόδου για άλλες χώρες της περιοχής.

δ) Παρ’ όλες τις καθυστερήσεις είναι σε εξέλιξη η επέκταση του 6ου προβλήτα που θα υπερδιπλασιάσει την δυναμικότητα του λιμανιού.

ε) Χάθηκαν τέσσερα χρόνια με τις παλινωδίες της Κυβέρνησης και τίποτε ακόμη δεν έχει ξεκινήσει, για την κατασκευή του Εμπορευματικού Σταθμού, που θα αναβάθμιζε το Λιμάνι και την οικονομική δραστηριότητα της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας και πολλές θέσεις απασχόλησης.

στ) Στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, σε αντίθεση με το λιμάνι το Πειραιά, υπάρχει μόνο ένας σταθμός φορτοεκφόρτωσης container. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει μονοπωλιακή διαχείριση από την ξένη εταιρεία. Αυτό θα είναι καταστροφικό για την οικονομία και τις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση πορεύεται για ακόμη μια φορά χωρίς σχεδιασμό με ιδεολογικό δογματισμό χωρίς να βλέπει τις ιδιαιτερότητες κάθε δημοσίου φορέα και την προσφορά του στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ