Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

0
310

 

Η Τουρκία, και όχι μόνο, παραβιάζει κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου στην Συρία.

Στην τραγική αυτή χώρα, μεγάλες και περιφερειακές δυνάμεις, όπως και δυνάμεις της ισλαμικής τρομοκρατίας συγκρούστηκαν και συνεχίζουν να συγκρούονται για τα συμφέροντά τους.

Η χώρα μας, ενώ στην αρχη τής εξέγερσης, του εμφυλίου και της εμφάνισης του ΙΣΙΣ, στήριζε την θέση της ΕΕ, που ζητούσε δημοκρατία και απομάκρυνση με συμφωνία του Ασαντ, τώρα είναι άφωνη.

Μετά την στρατιωτική ήττα τού ΙΣΙΣ, οι εμπλεκόμενες χώρες, επανασχεδίασαν την στρατηγική τους.

Η Τουρκία, που βγήκε ηττημένη απο τις συγκρούσεις και το νεο στάτους πού δημιουργήθηκε, προσπαθεί να δημιουργήσει θύλακες δικής της κυριαρχίας στο Βόρειο Ιράκ και την Βόρεια Συρία και ταυτόχρονα να διαλύσει τις Κουρδικές δυνάμεις.

Η Ρωσία που πέτυχε τον βασικό της στόχο να κρατήσει στην εξουσία τον Ασαντ και τις στρατιωτικές της βάσεις, κρατά στάση ουδετερότητας αξιοποιώντας την κρίση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.

Η ΕΕ συνιστά αυτοσυγκράτηση στην Τουρκία, χωρίς να λαμβάνει μέτρα και μόνο η Γαλλία καταδίκασε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και ζήτησε σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Και η Ελλάδα σιωπά και ψάχνει τρόπους να ηρεμεί τον Ερντογάν, ανεξάρτητα από το τίμημα.

Και η σταση αυτη είναι μια στρατηγική, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να πει σε ποιές αρχές στηρίζεται και που αποσκοπεί.

Ακόμη και προχθές στην Κύπρο, στην συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου και τον βασιλιά της Ιορδανίας ο Πρωθυπουργός τόνισε με έμφαση ότι: η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο στο τρίγωνο της αστάθειας (Συρια-Λιβυη-Ουκρανία).

Μάλλον με βουβό κινηματογράφο μοιάζει…!

Μήπως, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, κάτι πρέπει να κάνουν;

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ