Κατάργηση τεσσάρων δρομολογίων του ΟΣΕ μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σερρών.

0
490

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
κ. Ε. Στυλιανίδη

Θέμα: Κατάργηση τεσσάρων δρομολογίων του ΟΣΕ μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σερρών.

Κύριε Υπουργέ,

Η πρόσφατη ανακοίνωση της κατάργησης τεσσάρων δρομολογίων του ΟΣΕ μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σερρών, όπως και ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα, αποδεικνύει το σχέδιο απαξίωσης του ΟΣΕ και των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών που εφαρμόζει με συνέπεια η Κυβέρνηση, αλλά και τη ρουσφετολογική χρήση του Οργανισμού και των δρομολογίων του.
Η ηγεσία του Υπουργείου αδιαφορεί για την πραγματική ανάπτυξη των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, κόβοντας το ένα μετά το άλλο τα τραίνα, που εξυπηρετούσαν με χαμηλό κόμιστρο τις φτωχότερες εισοδηματικές τάξεις και τους νέους, ιδίως της Βόρειας Ελλάδας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Έβρος, όπου οι κάτοικοι από την Αλεξανδρούπολη και πάνω δεν θα έχουν την δυνατότητα να μεταβούν στον τόπο τους, αν δεν προλάβουν το τελευταίο τραίνο, που αναχωρεί στις 02:20 το μεσημέρι.
Επειδή η αναβάθμιση των σιδηροδρομικών συνδέσεων και η συνολική ανάπτυξη του ΟΣΕ, ως οικολογικό μέσο μεταφοράς προσώπων και αγαθών, είναι βασικός μοχλός για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, μέσα στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης.
Επειδή οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες εξυπηρετούσαν και θα έπρεπε να συνεχίζουν να εξυπηρετούν τις φτωχότερες εισοδηματικές τάξεις και τους νέους και παράλληλα να αποτελούν βασικό παράγοντα ανάπτυξης της περιφέρειας .

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Τι προτίθεστε να κάνετε και πότε για την μη κατάργηση των δρομολογίων μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σερρών, όπως και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα;
2. Τι προτίθεστε να κάνετε και πότε για την συνολική αναβάθμιση των τοπικών σιδηροδρομικών συνδέσεων στη Βόρεια Ελλάδα;
3. Ποιες είναι οι προτάσεις σας για τους εργαζομένους του ΟΣΕ;

Αθήνα, 05-08-09 Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Μαγκριώτης

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ