Ομιλία Γιάννη Μαγκριώτη στον Εύοσμο

0
387

Δελτίο Τύπου ομιλία Υποψήφιου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης στον Εύοσμο.

Σε εκδήλωση με τίτλο  « Η Ανάπτυξη περνάει από τα Δυτικά» μίλησε ο υπ. Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης στο Δημαρχείο Ευόσμου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Μαγκριώτης παρουσίασε στο Στρατηγικό Σχέδιο Υποδομών Μεταφορών για την Θεσσαλονίκη με έμφαση στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Δυτική Θεσσαλονίκη κι αυτά που ξεκινούν στις αρχές του Φθινοπώρου.                        Ακολούθησε διάλογος  για τα αίτια της κρίσης, το δρόμο εξόδου και το ζητούμενο  των εκλογών.

DSC02682

Συγκεκριμένα, στην ομιλία του ο κ. Μαγκριώτης τόνισε:

«Η πολιτεία οφείλει να λαμβάνει τα απαιτούμενα μέτρα για την ισόρροπη ανάπτυξη του πολεοδομικού συγκροτήματος, και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Για αυτό υπήρξε εστίαση  δράσεων στη  δυτική Θεσσαλονίκη η οποία παρουσιάζει αναπτυξιακό έλλειμμα. Η υλοποίηση κατά προτεραιότητα των έργων που αφορούν την δυτική Θεσσαλονίκη αποτέλεσε βασικό άξονα του σχεδιασμού του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.  Τα έργα, μπορούν σύντομα να γίνουν πραγματικότητα. Ιδιαίτερη μέριμνα έχει δοθεί ώστε τα έργα να έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα, σχεδιασμένα να αναβαθμίσουν αισθητικά το αστικό περιβάλλον, και λαμβάνοντας υπόψη τις λειτουργικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Αναβαθμίζεται ο περιφερειακός οδικός δακτύλιος με παράλληλη ανάπτυξη σε επίπεδο Δήμου και γειτονιάς.

Μέσα από σύγχρονες υποδομές, διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για τη νέα ταυτότητα της περιοχής.

DSC02710

Το έργο «Δυτική Εσωτερική Περιφερειακή Οδός από Α/Κ Κ16 (Νέα Δυτική Είσοδος Π.Α.Θ.Ε. / Λαχαναγορά) – Α/Κ Κ5 (Πολίχνη / Νοσοκομείο Παπαγεωργίου», προβλεπόμενης δημόσιας δαπάνης 155 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε  για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.

Η σχετική απόφαση έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια  και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες του έργου θα ξεκινήσουν στις αρχές του φθινόπωρου 2012.

Το έργου  περιλαμβάνει, σε μήκος περίπου 8χλμ αναβάθμιση της αρτηρίας, με ανισοπεδοποίηση έξι (6) υφιστάμενων ισόπεδων κόμβων, επί της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης (ΕΣΠΕΡ). Ειδικότερα προβλέπεται αναβάθμιση των κόμβων:

  •  Α/Κ Μοναστηρίου και 3ης Σεπτεμβρίου (Ελευθέρια)
  •  Α/Κ Μαιάνδρου (Εύοσμος)
  •  Α/Δ Οδού Ολυμπιάδος (Εύοσμος)
  •  Οδού Μακρυγιάννη (Ηλιούπολη)
  •  Α/Κ Λαγκαδά και Σταυρουπόλεως
  •  Α/Κ14 25ης Μαρτίου (Πολίχνη)

Επίσης, το έργο περιλαμβάνει μία Άνω Διάβαση στην οδό Ολυμπιάδος (Πράσινη Γέφυρα πεζών και ποδηλατών), καθώς και απλές πεζογέφυρες. Ο συνολικός χρόνος ολοκλήρωσης του έργου από την ημέρα της υπογραφής της σύμβασης είναι 2 με 2,5 έτη, λόγω των ιδιαιτεροτήτων κατασκευής του έργου σε αστικό περιβάλλον και της ανάγκης διατήρησης της κυκλοφορίας κατά την φάση κατασκευής του έργου.

Υπάρχει ήδη ανάδοχος εγκαταστημένος, για την κατασκευή του μεγάλου κόμβου στη Λαχαναγορά  προϋπολογισμού  110 εκατ. ευρώ

Το ΥΠΥΜΕΔΙ προωθεί την κατασκευή δικτύου μετρό στη Θεσσαλονίκη. Όσον αφορά τη δυτική Θεσσαλονίκη, έχουν συμπεριληφθεί στο δίκτυο και εργαζόμαστε για τις γραμμές:

  • Επέκταση Μετρό από Πλατεία Δημοκρατίας μέσω οδού Λαγκαδά μέχρι Ευκαρπία και νοσοκομεία: Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προκαταρκτικές έρευνες και μελέτες, η χάραξη, και σε συνεργασία με τοπικούς Δήμους έχουν επιλεγεί οι θέσεις των σταθμών. Τον επόμενο μήνα δημοπρατούνται οι οριστικές μελέτες, (για να είναι ώριμο) για δημοπράτηση από το χρηματοδοτικό κοινοτικό πλαίσιο 2014-2020.Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.
  •  Επέκταση δυτικά: από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, την Ξηροκρήνη, τους Αμπελόκηπους, την Μενεμένη, τον Εύοσμο και το Ελευθέριο – Κορδελιό:                                                              

Η Αττικό Μετρό Α.Ε. σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς οριστικοποιεί τη χάραξη της γραμμής από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, Ξηροκρήνη, Αμπελόκηποι, Μενεμένη, Εύοσμο, και το Κορδελιό».

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου υλοποιεί εκτεταμένο πρόγραμμα Σχολικής Στέγης το οποίο  ενισχύεται κατά αρμοδιότητα και από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. Λόγω της σημαντικής αύξησης των κατοίκων στην περιοχή και ιδιαίτερα νέων οικογενειών τα τελευταία χρόνια, απαιτείται να συνεχιστεί περαιτέρω η κατασκευή νέων αιθουσών.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό την παρούσα περίοδο ότι κατά την διάρκεια κατασκευής των ανωτέρω έργων  θα δημιουργηθούν άμεσα εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Στις 6 του Μάη οι πολίτες θα αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας μέσα στην Ε.Ε με τις ευκαιρίες, αλλά και τις δυσκολίες που έχει αυτή. Θα αποφασίσουν εάν διατηρήσουμε τα κεκτημένα της σταθερότητας και της ασφάλειας που έχουμε συμμετέχοντας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Θα αποφασίσουν εάν η Ελλάδα θα συμμετέχει στον μεγάλο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό αγώνα μέσα στην Ε.Ε μαζί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις ή θα αθροιστεί στις συντηρητικές που κυριαρχούν σήμερα σε αυτήν.

Το περιεχόμενο της πολιτικής πρότασης των κομμάτων θα ξεχωρίσει τις πολιτικές δυνάμεις σε εκείνες που έχουν εφαρμόσιμο πρόγραμμα και σε εκείνες που απλώς συνθηματολογούν.

Οι πολίτες θα αξιολογήσουν τις προτάσεις αλλά  και τις δυνατότητες του κάθε κόμματος και του κάθε υποψήφιου να τις υλοποιήσει. Θα αξιολογήσουν την διαδρομή του και αυτά που προτείνει.

Αυτό που προέχει σήμερα είναι,  πρώτον να παραμείνει όρθια η χώρα και δεύτερον να εφαρμόσουμε μία πολιτική για να αρθούν οι αδικίες της προηγούμενης περιόδου και ειδικά για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να αρχίσει να αναπτύσσεται.

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο και επιδιώκει τη δημιουργία μιας κυβέρνησης που θα μπορέσει να εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα. Μια κυβέρνηση που θα αξιοποιήσει τους ευρωπαϊκούς και εγχώριους πόρους, θα δημιουργήσει ένα φιλικό  περιβάλλον και ένα κράτος αντίστοιχο για τον πολίτη και την επιχειρηματικότητα, για να έρθει η ανάπτυξη σταδιακά, να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης για να φύγουμε από την ύφεση.

Στη νέα Βουλή μπορεί και πρέπει να υπάρξει μια πλειοψηφία ευρωπαϊκού προσανατολισμού, υπευθυνότητας και αλήθειας. Εάν αυτή η πλειοψηφία στη Βουλή έχει σοσιαλδημοκρατικό, κεντροαριστερό, φιλοευρωπαϊκό χαρακτήρα και προσανατολισμό και το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο κόμμα, τότε θα διευκολυνθεί η πρωτοβουλία σχηματισμού και της κυβέρνησης, γιατί θα μπορέσει να διαμορφωθεί μια ευρύτερη συμμαχία και να συγκροτηθεί μια πιο σταθερή, μια πιο αντιπροσωπευτική κυβέρνηση. Αυτή είναι η πρότασή μας, κάτι που δεν το έχει η ΝΔ και ο κύριος  Σαμαράς, γιατί δείχνει πώς πάση θυσία θέλει να γίνει πρωθυπουργός και αυτό δεν είναι το ζητούμενο της Ελλάδας και του Έλληνα πολίτη.                             Το ζητούμενο είναι να μην οδηγηθεί η χώρα στο χάος και την ακυβερνησία. Ασφαλώς, αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πρώτο κόμμα, δεν είμαστε εμείς  που θα προκαλέσουμε πολιτική κρίση και αστάθεια γιατί ο πρώτος μας στόχος είναι η πολιτική σταθερότητα. Αυτό σημαίνει, όπως είπε και ο κ. Βενιζέλος, ότι δεν θα υποστείλουμε τη σημαία, να υποστηρίζουμε πως χρειάζεται μία ευρύτερη κυβέρνηση και όχι μόνο των δύο κομμάτων, και δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπα των πρωθυπουργών και υπουργών.

Δεν μας ενδιαφέρουν ποιοι θα είναι στη Βουλή.

Σημασία έχει, και σ’ αυτό συμφωνεί  η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, να υπάρξει Βουλή, που θα στηρίξει σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας, για να βγει η χώρα από τη κρίση».

 

Πρόγραμμα κ. Γιάννη Μαγκριώτη τη Τετάρτη 02-05-2012

 

Το πρωί στις  9:30 ο κ. Μαγκριώτης θα επισκεφτεί τα γραφεία  της  Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Β. Ελλάδος  (ΥΑΣΒΕ)

Στις 10:00 θα επισκεφτεί τα γραφεία της ΕΥΔΕ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Στις 10:30 θα επισκεφτεί τα γραφεία της ΕΥΑΘ

Στις 11:15 θα επισκεφτεί το Δήμο Θεσσαλονίκης

 

Απογευματινό  Πρόγραμμα κ. Γιάννη Μαγκριώτη τη Τετάρτη  02-05-12

 

Το απόγευμα στις  18:00 ο κ. Μαγκριώτης θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνει το πολιτικό του γραφείο με θέμα: «Βιώσιμη, Εξωστρεφή ανάπτυξη, σε μια βιώσιμη Θεσσαλονίκη» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης.(Εθνικής Αμύνης 27 με Αλεξάνδρου Σβώλου γωνία).

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ