Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Μαγκριώτης, σχετικά με την απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, για την ερώτηση που κατέθεσε με θέμα την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, έκανε την ακό

0
195

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Μαγκριώτης, σχετικά με την απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, για την ερώτηση που κατέθεσε με θέμα την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση εστιάζει το πρόβλημα στην αναζήτηση επενδυτή. Της θυμίζουμε, ότι τρία χρόνια δεν έπραξε τίποτα, μόνο υποσχέσεις. Ακύρωσε μάλιστα και το πρόγραμμα για την κατασκευή εμπορευματικού κέντρου, απαραίτητο για την ανάπτυξη του Λιμανιού. Πριν ένα χρόνο με τον πιο πανηγυρικό τρόπο μας ανακοίνωσαν ότι, με δανεισμό του ΟΛΘ και εγγύηση του κράτους, τα έργα στον ΟΛΘ θα ξεκινούσαν, όπως και σε άλλα λιμάνια της χώρας.

Πράγματι, προεκλογικά, κάτι άρχισε να κινείται. Μετεκλογικά όλα σταμάτησαν, τα δάνεια δεν ξέρουμε εάν ακυρώθηκαν. Ξέρουμε όμως, ότι τα σχέδια και πάλι άλλαξαν για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Τώρα οι Κινέζοι και οι Άραβες θα το πάρουν για να το κάνουν ανάλογο των λιμανιών της Τουρκίας, της Αλβανίας και της Βουλγαρίας, όπως μας απάντησε η Κυβέρνηση σε προηγούμενη ερώτησή μου στη Βουλή.

Η αλήθεια είναι, ότι ποτέ δεν πίστεψαν στην Ανάπτυξη του Λιμανιού.

Θέλουν με την ιδιωτικοποίησή του να φανούν αξιόπιστοι στις υποσχέσεις που έδωσαν πριν δύο χρόνια, όταν επισκέφθηκαν τις ξένες πρωτεύουσες. Τους ενδιαφέρουν τα πιθανά πρόσθετα έσοδα του Λιμανιού για τον κεντρικό προϋπολογισμό. Δεν τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη της οικονομίας της Βόρειας Ελλάδας, οι εξαγωγές και οι εισαγωγές των ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες θα υποχρεωθούν να πληρώνουν τα τιμολόγια των ξένων πολυεθνικών και να περιμένουν την «σειρά τους» από τις κινεζικές εισαγωγές και μεταφορτώσεις, αφού δεν θα έχουν άλλη επιλογή λιμανιού.

Όσον αφορά στην γεωστρατηγική σημασία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, την ξέχασαν, όπως την ξέχασαν και οι τοπικοί πατριώτες εκπρόσωποι του. Τον ρόλο αυτό τώρα, φαντάζομαι, θα τον ασκούν μέσα από τους διευθυντές των Κινεζικών και Αραβικών κρατικών εταιρειών ή των Αμερικανικών πολυεθνικών.

Για τους εργαζομένους καλύτερα να μην ομιλούν, γιατί μόνο με γκλοπς και χημικά ξέρουν να κάνουν διάλογο μαζί τους».

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ