Ο ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ. «ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ» ;

0
1162

Οι επιστήμονες του ΑΠΘ, έλυσαν την απορία των αρμοδίων, για την επιφανειακή ρύπανση του Θερμαϊκού και την δυσοσμία.

Φταίει το φαινόμενο του «Ευτροφισμου» ειπαν, και οι αρμοδιοι, ησύχασαν.

THERM1

Τι το προκαλεί, πόσο καταστρέφει την ζωή του κόλπου, την αισθητική της πόλης και τι προβλήματα δημιουργει στην οικονομια της, δεν τους ενδιαφέρει.

Αν τους ενδιέφερε, θα ήξεραν τι το προκαλεί, πολλές φορές το χρόνο, και θα είχαν πράξει τα δέοντα.

THERM2

Θα είχαν ενδιαφερθεί, να μαθουν, γιατί δεν τέλειωσε η κατασκευή του β’ κλάδου του Κεντρικού Αποχετευτικου Αγωγού, στην δυτική πλευρά της πόλης, που δημοπρατήθηκε, με κοινοτικους πόρους, το 2010.

Θα ενδιαφερονταν, να πιεσουν τους αρμοδιους δημόσιους φορείς και την Τράπεζα Πειραιώς, που ελέγχει την Βιομηχανική Ζώνη της Σινδου, να λύσουν επιτέλους, το πρόβλημα των βιομηχανικών αποβλήτων.

Θα ενδιαφερονταν, να περιοριστεί, η κατάληξη των υπολειμμάτων των λιπασμάτων και των φυτοφαρμακων, που χωρίς έλεγχο χρησιμοποιουνται, στις γεωργικες καλλιέργειες, της ευρύτερης περιοχής.

Αν ενδιαφερονταν, θα μάθαιναν, ότι εκτός της κυβέρνησης, έχουν και οι ίδιοι ευθύνες.

Αστικά, βιομηχανικά και γεωργοκτηνοτροφικα λύματα, που καταλήγουν, χωρίς κατάλληλη επεξεργασία στον Θερμαϊκό, είναι τα αίτια του φαινομένου.

Ο Θερμαϊκός, που είχε αρχίσει να αποκτά και πάλι ζωή, τις τελευταίες δεκαετίες, κινδυνεύει, από την μη ολοκλήρωση των συμπληρωματικων έργων, να πεθάνει και πάλι.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ