Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Έργα και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μαγκριώτης σήμερα το πρωί, μαζί με εκπροσώπους του Δήμου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε την Παραλιακή Ζώνη στο Καραμπουρνάκι, τον χώρο του τέως Στρατοπέδου Κόδρα, την

0
305

Η εκδήλωση μας σήμερα πρέπει να μετατραπεί σε καταγγελία της δολοφονίας του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, σε καταγγελία της κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Γιάννης Μαγκριώτης ξεκινώντας την ομιλία του σε συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ Καλαμαριάς.

Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Έργα και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μαγκριώτης σήμερα το πρωί, μαζί με εκπροσώπους του Δήμου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε την Παραλιακή Ζώνη στο Καραμπουρνάκι, τον χώρο του τέως Στρατοπέδου Κόδρα, την Παραλιακή Ζώνη Αρετσούς, τα οικόπεδα, τα οποία η Κ.Ε.Δ. παραχώρησε στη Μονή Βατοπεδίου, την περιοχή Μίκρας, όπου μελλοντικά προβλέπεται να κατασκευαστεί ο τερματικός σταθμός του ΜΕΤΡΟ και τους οδικούς άξονες Εθνικής Αντίστασης και Ανδριανουπόλεως.

Το απόγευμα μίλησε σε εκδήλωση της Δημοτικής Οργάνωσης Καλαμαριάς, που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο επί της οδού Χιλής με θέμα: «Οι δημόσιες υποδομές για την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής της Καλαμαριάς».

Ο κ. Μαγκριώτης στην αρχή της ομιλίας του τόνισε, πως τη σημερινή εκδήλωση πρέπει να την μετατρέψουμε σε εκδήλωση καταγγελίας της αποτρόπαιης και απρόκλητης δολοφονίας του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.

«Το κλίμα σήψης και απαξίωσης των πάντων που τροφοδοτεί η κυβερνητική πολιτική και πρακτική, ειδικά τους τελευταίους μήνες, προκαλεί έντονες κοινωνικές αντιδράσεις. Δυστυχώς, η κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί με την λύση των προβλημάτων, με την πολιτική της προκαλεί την κοινωνία και την νέα γενιά. Δυστυχώς και η Ελληνική Αστυνομία επηρεάζεται από αυτό το περιβάλλον της γενικότερης απαξίωσης. Μερικοί αστυνομικοί αντί να συμπεριφέρονται ως δημόσιοι λειτουργοί, που φροντίζουν την ασφάλεια των πολιτών, κατά παράβαση κάθε κανονισμού του Συντάγματος και των νόμων, εγκληματούν στην κυριολεξία. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί, πως τίποτα καλό δεν έχει να προσφέρει για τον τόπο, ούτε καν την ασφάλεια και τις περιουσίες των πολιτών, αυτό που της μένει είναι η ομαλή αποχώρησή της από την εξουσία».

Μιλώντας ειδικότερα για τα ζητήματα της Καλαμαριάς ως Υπεύθυνος του Τομέα Δημοσίων Έργων του ΠΑΣΟΚ τόνισε, πως η κυβέρνηση έχει αγνοήσει και έχει αδιαφορήσει τελείως για τα μεγάλα θέματα της Καλαμαριάς.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις αρμοδιότητές της και τους περιορισμένους πόρους είναι αδύνατον να δώσει λύσεις και να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη μεγάλων δημόσιων υποδομών ή τις απαλλοτριώσεις χώρων για την ανάπτυξη πρασίνου και κοινωφελών δραστηριοτήτων. Όλα είναι στάσιμα στο 2004. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι τα σχέδια της κυβέρνησης για την ανάπτυξη εμπορικών κέντρων στην παραλία της Αρετσούς, την μεταβίβαση στη Μονή Βατοπεδίου των οικοπέδων του πρώην οργανισμού καπνού και την παντελή αδιαφορία για την συντήρηση και την ανακατασκευή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Ανδρανουπόλεως που αποτελούν την είσοδο και την έξοδο της πόλης από την ανατολικής της πλευρά. Η Καλαμαριά, όπως και η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης χρειάζονται την αρωγή της κεντρικής κυβέρνησης, για να αποκτήσουν υποδομές που θα βελτιώσουν την ζωή των πολιτών, το περιβάλλον, θα τις καταστήσουν λειτουργικές και ελκυστικές.

Αυτές τις ανάγκες το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει μέσα από ένα μεσοχρόνιο σχέδιο, να καλύψει αύριο ως κυβέρνηση. Ένα σχέδιο που διαμορφώνει σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του φορείς των παραγωγικών τάξεων και των εργαζομένων».

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ