Στον αέρα η λειτουργία του Λιμανιού Θεσσαλονίκης.

0
214

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
κ. Α. Παπαληγούρα

Θέμα: Στον αέρα η λειτουργία του Λιμανιού Θεσσαλονίκης.

Κύριε Υπουργέ,

Η πρόσφατη ανακοίνωση αποχώρησης της προσωρινής αναδόχου κοινοπραξίας για την ιδιωτικοποίηση του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΘ έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα για το λιμάνι Θεσσαλονίκης και νέα προβλήματα στους εργαζομένους και στους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.
Η αποχώρηση της HUTCHISON απέδειξε αυτό που επανειλημμένως τόνιζα, τόσο εγώ, όσο και άλλοι Συνάδελφοι, την ανευθυνότητα και τον τυφλό νεοφιλελεύθερο δογματισμό της κυβέρνησης, η οποία προσπάθησε να πουλήσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, χωρίς να σκεφτεί τα συμφέροντα της Θεσσαλονίκης. Αποδείχθηκε περίτρανα, ότι τα ξένα κρατικά ή ιδιωτικά μονοπώλια ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τα δικά τους συμφέροντα. Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η τοπική οικονομία και η απασχόληση.
Επειδή η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αποδεχθεί δημόσιο διάλογο με τους φορείς της πόλης, τους εργαζομένους και τα πολιτικά κόμματα για την ομαλοποίηση της λειτουργίας του λιμανιού.
Επειδή η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει τα συμφέροντα του ΟΛΘ και του δημοσίου.

Eρωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Εάν θα συνεχίσετε την προσπάθεια πώλησης του Ο.Λ.Θ.
2. Ποιες είναι οι θέσεις και απόψεις της κυβέρνησης, σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και ποια η πρότασή σας;
3. Εάν και πότε προτίθεστε να προχωρήσετε σε δημόσια ανοιχτή διαβούλευση με τους εργαζομένους, τους φορείς της πόλης και τα πολιτικά κόμματα, σχετικά με τις προοπτικές και την ανάπτυξη του λιμανιού.

Αθήνα, 07-01-09 Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Μαγκριώτης

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ