ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΗΜΕΡΑ»

0
333

1. Το αποτέλεσμα των εκλογών θα δώσει την αυτοδυναμία στο ΠΑΣΟΚ;

Την ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τη ζητούν οι πολίτες, γιατί την έχει ανάγκη η χώρα και η οικονομία.

Ο κ. Καραμανλής προκήρυξε τις εκλογές ξέροντας πως δεν θα τις κερδίσει. Τις προκήρυξε για να προλάβει την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ, να ρίξει στην ακυβερνησία και το χάος τη χώρα, γνωρίζοντας την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί μαζί μας. Πίστευε πως μέσα σε αυτό το χάος θα επιβίωνε προσωπικά με το προσφιλές του σύνθημα «Καραμανλής ή χάος».

Αν τον παρακινούσε το εθνικό συμφέρον θα δεχόταν την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να πάμε σε διπλές εκλογές τον Ιούνιο και συμφωνημένη επανεκλογή του κ. Παπούλια.

2. Πώς θα διασφαλίσετε την αποφυγή των ίδιων λαθών με τις παλιότερες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ;

Κρατάμε τα κεκτημένα από το κυβερνητικό μας παρελθόν, έχουμε διδαχθεί από τα λάθη μας.

Βασικά συγκριτικά μας πλεονεκτήματα σήμερα είναι, η αξιοπιστία του Γ. Παπανδρέου, η ωριμότητα και ο ριζοσπαστισμός των στελεχών μας και οι ενημερωμένοι πολίτες, που πιστεύουν το πρόγραμμά μας και ταυτόχρονα είναι αυστηροί μαζί μας.

3. Ποια θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη;

Η ΝΔ μας αφήνει πέραν των άλλων και ένα μεγάλο βάρος. Πρέπει να προσπαθήσουμε αποφασιστικά για να περιορίσουμε δραστικά την αποζημίωση, που ζητούν εργολάβοι και τραπεζίτες, για την ακύρωση της Σύμβασης της Υποθαλάσσιας.

Μαζί με την επιτάχυνση των τελματωμένων έργων, θα δώσουμε ζωή στην αγορά για να περιοριστεί η ανεργία και να σταματήσουν τα λουκέτα.

Η Θεσσαλονίκη έχει διπλάσιο αριθμό ακάλυπτων επιταγών, από τον μέσο εθνικό όρο. Μαζί με δύο αρνητικές πρωτιές που είχε, το λιγότερο πράσινο ανά κάτοικο σε όλη την χώρα και την μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση σε αιωρούμενα σωματίδια, τώρα έχει πρωτιά στα λουκέτα, στις ακάλυπτες επιταγές και κατ’ επέκταση και στην ανεργία.

Έχουμε δουλέψει πολύ, έχουμε προετοιμαστεί, έχουμε ωριμότητα και ετοιμότητα. Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ