Άρθρο Υφ. Γιάννη Μαγκριώτη στην εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής και στον δημοσιογράφο κ. Φίλιππο Δεργιαδέ με θέμα: “ΔΕΘ- ενοποίηση δύο εταιρειών & προοπτική της ΔΕΘ”

0
711

Η ΔΕΘ  το 1992 έχασε το μονοπώλιο διοργάνωσης εκθέσεων στη χώρα. Από τη χρονιά εκείνη χάνει συνεχώς έδαφος.  Σήμερα πάνω από το 80% των εκθεσιακών δραστηριοτήτων πραγματοποιούνται εκτός Θεσσαλονίκης και κυρίως στην Αθήνα. Οι προσπάθειες, την τελευταία δεκαετία, να εκσυγχρονιστεί, να αποκτήσει νέες εγκαταστάσεις εκτός πόλης και να συνδεθεί με την διεθνή εκθεσιακή δραστηριότητα δεν ολοκληρώθηκαν. Οι ευθύνες των κυβερνήσεων είναι μεγάλες. Μεγάλες όμως είναι και οι ευθύνες των τοπικών παραγόντων, οι οποίοι είτε δεν μπορούν να κατανοήσουν την προοπτική της ΔΕΘ, είτε την θέλουν μηχανισμό των προσωπικών κλαδικών ή κομματικών εξυπηρετήσεων.

          Η ΔΕΘ σε μεγάλο βαθμό είναι ξεκομμένη από τη διεθνή εκθεσιακή πραγματικότητα. Το ένα μετά το άλλο κράτος αποσύρει το ενδιαφέρον του, αφού διαπιστώνει, ότι οι επιχειρήσεις της χώρας τους δεν ενδιαφέρονται για την ΔΕΘ και η επιρροή της στην ευρύτερη περιοχή είναι περιορισμένη.  

          Παρ’ όλα αυτά η Θεσσαλονίκη πρέπει να βρει την αυτοπεποίθηση της, να διεκδικήσει αυτό που της ανήκει και να επιλέξει αυτό που μπορεί να κάνει καλύτερα. Να πιστέψει κυρίως στον εαυτό της. Οι ευκαιρίες πάντα θα υπάρχουν. Δεν θα μας τις χαρίσει όμως κανένας.  Πρέπει να τις διακρίνουμε και να τις κυνηγούμε, χωρίς εγωισμούς κάθε μορφής. Το θεσμικό είναι το μικρότερο πρόβλημα και η λύση του είναι απλή και εύκολη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here