Ένας Μακεδονομάχος χωρίς αντίκρισμα.

0
160

Ένας Μακεδονομάχος χωρίς αντίκρισμα.

Η πλειονότητα των πολιτών πιστεύει ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή για τη χώρας μας και αρκετοί πολίτες συμμετείχαν σε εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις για να αποτραπεί η υπογραφή της από την ελληνική κυβέρνηση.

Υπάρχουν πολιτικοί που πιστεύουν επίσης το ίδιο – άλλοι από αυτούς συμμετείχαν και άλλοι όχι στις κινητοποιήσεις.

Τα ίδια ισχύουν αναλογικά και για εκείνους που πιστεύουν ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή για τη χώρα μας.

Υπάρχουν όμως και πολιτικοί που λένε μεγάλα λόγια υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά της συμφωνίας και στην πράξη δεν κάνουν τίποτα.

Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, που εκ της θέσεώς του η γνώμη και η στάση του έχει ιδιαίτερο βάρος και για πολλούς λόγους.

Όμως, εκτός από περιοδικές γενικές δηλώσεις κατά της συμφωνίας, έχει κάνει και δύο, θέλοντας να δείξει ότι δεν μένει στα λόγια, αλλά θα κάνει και πράξεις.

Η πρώτη ήταν πριν από την ψήφιση στην ελληνική Βουλή της συμφωνίας και είχε δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει να ψηφιστεί και σύντομα θα αναλάβει πρωτοβουλίες εντός και εκτός Ελλάδας.

Φυσικά το μόνο που έκανε ήταν μια συγκέντρωση μητροπολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας και δημάρχων σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και μια “τουριστική συμμετοχή” στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Μετά την ψήφιση της συμφωνίας και την έναρξη εφαρμογής της δήλωσε ότι αυτός δεν θα την εφαρμόσει στον χώρο ευθύνης του και στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του.

Έτσι, με αυστηρό ύφος δήλωσε ότι δεν θα αλλάξει τις πινακίδες στο οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως κάνει η γειτονική χώρα στις εισόδους της.

Τώρα, έχω μια αμφιβολία αν το πιστεύει αυτό, γιατί μπορεί να μη γνωρίζει -και δεν είναι το μόνο θέμα- ότι

  1. Στη χώρα μας δεν χρειάζεται να αλλάξει καμία πινακίδα, αφού στους συνοριακούς σταθμούς της Ελλάδας Greece έγραφε και Greece θα συνεχίσει να γράφει.
  2. Στις πινακίδες των αυτοκινητοδρόμων αναγράφονται τα ονόματα πόλεων και οι χιλιομετρικές αποστάσεις και όχι κρατών – έτσι, Σκόπια γράφουν οι πινακίδες και Σκόπια θα συνεχίσουν να γράφουν.
  3. Οι αυτοκινητόδρομοι είναι στην ευθύνη της κυβέρνησης και όχι της Περιφέρειας, συνεπώς δεν έχει και καμία αρμοδιότητα.

 ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ