Αλαζονεία και έλλειψη πολιτικής καταλόγισαν οι εκπρόσωποι των εμπόρων στην κομματική διοίκηση της απερχόμενης διοίκησης

0
2155

Την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ) Επισκέφθηκε ο  Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μαγκριώτης και συζήτησε με το προεδρείο του Συλλόγου των εμπόρων.

Κατά την επίσκεψή του, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Αλαζονεία και έλλειψη πολιτικής καταλόγισαν οι εκπρόσωποι των εμπόρων στην κομματική διοίκηση της απερχόμενης διοίκησης.

Από την πλευρά μου τόνισα ότι η Κεντρική Αγορά, έχει εικόνα εγκατάλειψης, αφού κανένα έργο εκσυγχρονισμού δεν έγινε τα τελευταία χρόνια.

Η ΚΑΘ με 300 εμπόρους και ετήσιο τζίρο 500 εκ. ευρώ, πολύ περισσότερο με δυνατότητες να μετατραπεί σε φορέα ισχυρής εξαγωγικής δραστηριότητας των  οπωροκηπευτικών της Κεντρικής Μακεδονίας, παραμένει καθηλωμένη λόγω των αβελτηρίων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια.

Μεγάλες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα αλήθειας ήταν ιδιαίτερα η τελευταία περίοδος.

Δυστυχώς ο χρόνος ανάπτυξης της Αγοράς, σταμάτησε στο 2012.

Το master plan για την μετεγκατάστασή της σε παρακείμενο μεγαλύτερο χώρο τού δημοσίου και την κατασκευή κέντρου logistics και με ιδιωτική χρηματοδότηση, πού θα εξυπηρετεί την εσωτερική αγορά, αλλά και τις εξαγωγές, εγκαταλείφθηκε.

Η πρόταση αυτή παραμένει επίκαιρη και πρέπει να υιοθετηθεί από την νέα κυβέρνηση σε συνεργασία με τους ανθρώπους της αγοράς.

Τόνισα επίσης ότι είναι απαράδεκτο το ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει ολοκληρώσει τον κόμβο Κ16 πού δημοπρατήθηκε το 2011 από την τότε ηγεσία της κρατικής Περιφέρειας και ιδιαίτερα το τμήμα της οδού Πόντου που συνδέει την Λαχαναγορά με τους οδικούς άξονες.

Στην συνέχεια επισκέφτηκα το Ψυχιατρικό νοσοκομείο, μαζί με τον γιατρό και πρόσφατα εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο με τον κ. Παπαστεργίου, Γιώργο Τρελόπουλο, στην Σταυρούπολη και συζήτησα τα προβλήματα των εργαζομένων και του νοσοκομείου.

3 psixiatrio

Είναι φανερό ότι η πολιτική της αποασυλοποίησης έχει σταματήσει εδώ και χρόνια, ενώ οι ελλείψεις του προσωπικού είναι μεγάλες, λόγω των πολλών συνταξιοδοτήσεων,  όπως και η απαξίωση των κτιριακών υποδομών και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

1-trelopoulos-nosokomeio

Στην συνέχεια επισκέφτηκα τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ και συζήτησα με τον γενικό διευθυντή και τους εργαζόμενους την προσφορά του ΟΑΕΔ στην απασχόληση Και τα προβλήματα πού έχει.

4-oaed

Τα προγράμματα πού εφαρμόζονται μετά το 2010 της ενεργούς απασχόλησης σε στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες, πού έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση  είναι σωστά και πρέπει να ενισχυθούν, όμως δεν υπάρχει αξιολόγηση του παραγωγικού  και κοινωνικού οφέλους και φυσικά ο οργανισμός στερείται νέου προσωπικού για να υποστηρίξει την ένταση αυτών των πολιτικών.

Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ

Οι συναντήσεις του κ. Μαγκριώτη με θέμα: «Ο διάλογος για τις εθνικές εκλογές» συνεχίζονται:

  • Στις 19:00 συνάντηση με φίλους, εργαζόμενους στον τραπεζικό κλάδο (Cafe Thea/tro- πάνω από το Βασιλικό Θέατρο)
  • Στις 20:30 συνάντηση με φίλους στις Συκιές – στο καφέ Άλσος-Δενδροφυτεία