ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΗ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

0
748

Η σημερινή καταιγίδα αποκάλυψε, μια ακόμη φορά, τις μεγάλες αδυναμίες της πόλης στα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Όταν τα τελευταία αντιπλημμυρικά έργα δημοπρατήθηκαν το 2011 από την τότε κυβέρνηση και επτά χρόνια μετά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία πέρασε η αρμοδιότητα, δεν δημοπράτησε ούτε ένα, ενώ οι μελέτες και οι πόροι υπήρχαν, είναι αναμενόμενα τα προβλήματα των τελευταίων ημερών.

Όταν οι κυβερνήσεις μετά το 2012 δεν ολοκλήρωσαν ακόμη την κατασκευή του δεύτερου κλάδου του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού, που δημοπρατήθηκε το 2011 και έπρεπε να τελειώσει το 2014, τότε συνεχώς θα έχουμε υπερχειλίσεις του αποχετευτικού δικτύου στο κέντρο της πόλης και στη Δυτική Θεσσαλονίκη ενώ μεγάλο μέρος των αστικών λυμάτων θα βγαίνουν στους δρόμους της πόλης και θα ρυπαίνουν τον Θερμαϊκό.

Όταν η Περιφέρεια, που είναι υπεύθυνη για τον καθαρισμό των φρεατίων, εκτός τού κέντρου της πόλης, αναλίσκεται μόνο σε συσκέψεις και βαρύγδουπες δηλώσεις για πλήρη ετοιμότητα, τότε η πόλη θα ζει συνεχείς καταστροφές, θα κινδυνεύουν ζωές και θα υφίστανται οικονομικές ζημιές οι επαγγελματίες.

Όταν η ΕΥΑΘ αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της για τον καθαρισμό των φρεατίων τού κέντρου και να παραδεχθεί την αδράνειά της στην κατασκευή του έργου της επέκτασης του διυλιστηρίου νερού, τότε οι πλημμύρες και οι διακοπές νερού θα είναι η καθημερινότητά μας.

Όταν οι δήμαρχοι δεν απαιτούν από τους παραπάνω φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και χρεώνονται πάντα στον “Κακό μας τον καιρό” όλα τα προβλήματα και δεν φροντίζουν για την έγκαιρη αποκομιδή των σκουπιδιών, ειδικά όταν προβλέπεται καταιγίδα, τότε μπορούμε να καταλάβουμε με μια καταιγίδα όπως της Μάνδρας στην Αττική τι τραγωδία θα ζήσουμε…

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ