Απάντηση Υφ. Γιάννη Μαγκριώτη σε ερώτηση του Βουλευτή κ. Βαϊτση Αποστολάτου με θέμα “Οδική σήμανση στην Κρήτη”

0
675

Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης, παρακαλούμε να πληροφορήσετε τον      κ. Βουλευτή τα εξής:

 

Ι. Η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ για τη συντήρηση του Πρωτεύοντος Εθνικού Οδικού Δικτύου Κρήτης (ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ) και στα πλαίσια δημοπρατημένων εργολαβιών, εκτελεί ή έχει εκτελέσει τις παρακάτω εργασίες για τους Νομούς Ηρακλείου και Ρεθύμνου:

 

1.      Ασφαλτόστρωση τμημάτων για την αύξηση της ασφάλειας της οδού με αντιολισθηρό τάπητα ή τάπητα κυκλοφορίας

2.      Αντικατάσταση  κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε νέες θέσεις.

3.      Νέα διαγράμμιση σε όλο το τμήμα του πρωτεύοντος εθνικού οδικού δικτύου στους Ν. Ηρακλείου και Ρεθύμνου.

4.      Αντικατάσταση μέρους παλαιών – φθαρμένων πινακίδων καθώς και τοποθέτηση νέων.

5.      Επαναλαμβανόμενοι καθαρισμοί και αποψηλώσεις τάφρων και οδοστρώματος σε όλο το τμήμα του πρωτεύοντος εθνικού οδικού δικτύου στους  Ν. Ηρακλείου και Ρεθύμνου.

6.      Κοπή κλαδιών σε όλο το μήκος της οδού για την βελτίωση της ορατότητας.

7.      Συντήρηση – καθαρισμός τεχνικών με αποκαταστάσεις φθαρμένων επιφανειών και βαφές.

8.      Αποκαταστάσεις τοπικών φθορών του οδοστρώματος που προκύπτουν συνεχώς λόγω παλαιότητας του ασφαλτικού τάπητα και ιδιαιτέρως την χειμερινή περίοδο.

9.      Υπάρχει διαθέσιμο και σε καθημερινή βάση συνεργείο, το οποίο είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε πάσης φύσεως προβλήματα μικρής κλίμακας που λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας της οδού ανακύπτουν συνεχώς. (π.χ. σκοτωμένα ζώα, πτώσεις αντικειμένων από φορτηγά, σκουπίδια, λάδια  κ.α.)

 

Για την συντήρηση του Β.Ο.Α.Κ. στο Ν. Χανίων οι εργασίες που έχουν εκτελεστεί είναι μειωμένες, σε σχέση με αυτές που εκτελέστηκαν στους άλλους Νομούς αρμοδιότητας του Υπουργείου, λόγω μη εγκατεστημένου αναδόχου εξαιτίας προσφυγής στο ΣτΕ, ενώ για την συντήρηση του ΒΟΑΚ στο Ν. Λασιθίου το Υπουργείο δεν έχει καμία  αρμοδιότητα.

 

ΙΙ. Σε ότι αφορά στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων βελτίωσης οδικής ασφάλειας ισχύουν τα παρακάτω:

α) Περαιωμένα έργα:

«Υλοποίηση βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων σε τμήματα και θέσεις μειωμένης οδικής ασφάλειας στους Άξονες: α) Ηράκλειο-Ρέθυμνο ( Π.Ε.Ο.) και β) Χανιά-Αεροδρόμιο », προϋπολογισμού 2.800.000 €. Το έργο περαιώθηκε το Β΄ εξάμηνο του 2009.

 

β) Έργα υπό περαίωση:

  • «Βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις για την βελτίωση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας στις επικίνδυνες θέσεις του Β.Ο.Α.Κ.», προϋπολογισμού 6.200.000 €. Εκτιμώμενη περαίωση μέχρι τέλους 2010.(Απομένει προς κατασκευή μόνο ο ισόπεδος κόμβος Δραπανιά).

«Υλοποίηση βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων σε τμήματα και θέσεις μειωμένης οδικής ασφάλειας σε έξι (6) υφιστάμενα τεχνικά έργα στον Β.ΟΑ.Κ.», προϋπολογισμού 5.400.000 €. Εκτιμώμενη περαίωση εντός του Α΄ εξαμήνου του 2011.

Δείτε εδώ την Aπάντηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here