Απάντηση Υφ. Γιάννη Μαγκριώτη στην Αναφορά των Βουλευτών Β. Κεγκέρογλου, Ε. Στρατάκη & Ι. Μιχελογιαννάκη, σχετικά με την Κατασκευή οδικού άξονα Ηρακλείου – Μεσσαράς

0
982

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

 

Χαριλάου Τρικούπη 182                                                                                                                                                                                         Αθήνα  7/9/2011

101 78 Αθήνα,  τηλ. 64 67 912                                                                                               Αρ. Πρωτ   978/979/981

                                                                                                                                                                                                   

Προς  τη

Βουλή  των  Ελλήνων

Δ/νση  Κοινοβουλευτικού  Ελέγχου

 

Τμήμα  Αναφορών

 

 

ΘΕΜΑ: Κατασκευή οδικού άξονα Ηρακλείου – Μεσσαράς
   
ΣΧΕΤ.:

1.

Η ΠΑΒ 7556/25.8.2011 που κατέθεσε στη Βουλή,

ο Βουλευτής κ. Βασίλειος Κεγκέρογλου

 

2.

Η ΠΑΒ 7541/25.8.2011 που κατέθεσε στη Βουλή,

ο Βουλευτής κ. Εμμανουήλ Στρατάκης

 

3.

Η ΠΑΒ 7592/26.8.2011 που κατέθεσε στη Βουλή,

ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης

 

 
ΚΟΙΝ.:

1.

Βουλευτή κ. Βασίλειο Κεγκέρογλου
 

2.

Βουλευτή κ. Εμμανουήλ Στρατάκη
 

3.

Βουλευτή κ. Ιωάννη Μιχελογιαννάκη

 

Σε απάντηση των παραπάνω σχετικών Αναφορών, και σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας Υπηρεσίας, παρακαλούμε να πληροφορήσετε τους κ.κ. Βουλευτές τα εξής:

Το Υπουργείο ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. κατασκευάζει το τμήμα Αγ. Βαρβάρα – Αγ. Δέκα (Καστέλλι) του οδικού άξονα Ηράκλειο – Μεσσαρά με δύο εργολαβίες: η πρώτη εργολαβία αφορά στην κατασκευή του τμήματος Αγ. Βαρβάρα – Απομαρμά, ενώ η δεύτερη στην κατασκευή του τμήματος Απομαρμά – Αγ. Δέκα (Καστέλλι).

Όσον αφορά το τμήμα Απομαρμά – Αγ. Δέκα (Καστέλλι), έχουν δοθεί παρατάσεις της προθεσμίας περαίωσης του έργου, η τελευταία εκ των οποίων δόθηκε με την από 5-8-2011 απόφαση ΓΓΔΕ/ΥΠΟΜΕΔΙ μέχρι 31-12-2011. Όλες οι παρατάσεις δόθηκαν εξαιτίας των σοβαρών γεωτεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν σε τμήματα του έργου αλλά και εξαιτίας των αρχαιολογικών ευρημάτων που βρέθηκαν στη ζώνη κατάληψης του έργου, στην περιοχή του Καστελλίου, για τα οποία το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε την απόσπαση και μεταφορά τους.

Σημειώνεται ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό περίπου 93% και τα δυο παραπάνω θέματα προκαλούν την καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή του στις συγκεκριμένες περιοχές.

Όσον αφορά το τμήμα Αγ. Βαρβάρα – Απομαρμά, έχει δοθεί παράταση της προθεσμίας περαίωσης μέχρι 16.12.2011. Και σε αυτό το τμήμα οι καθυστερήσεις οφείλονται στο γεγονός ότι δημοπρατήθηκε το 2007 χωρίς να είναι ώριμο μελετητικά, αλλά κυρίως στα πολύ σοβαρά γεωτεχνικά προβλήματα τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε όλο το μήκος του.

Τα παραπάνω προβλήματα αντιμετωπίζονται και γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το έργο να ολοκληρωθεί εντός του 2012.

 

Εσωτ.Διανομή                                                                         

Γρ. Κοιν. Ελέγχου

 

 

 

 

Δείτε εδώ το Αρχικό Κείμενο.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ

Ακριβές αντίγραφο

Ε. Γιοβάνογλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here