Απάντηση Υφ. Γιάννη Μαγκριώτη στην αναφορά των Βουλευτών κ.κ. Σταύρου Σκοπελίτη και Βέρας Νικολαΐδου με θέμα: “Αποκατάσταση καταστροφών που προκλήθηκαν στην Ικαρία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 18ης Οκτωβρίου”

0
870

Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Αναφοράς, και για τα θέματα αρμοδιότητάς μας, παρακαλούμε να πληροφορήσετε τους κ.κ. Βουλευτές τα εξής:

Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επισκέφτηκε στις 24 Οκτωβρίου τις πλημμυρόπληκτες περιοχές της Ικαρίας και συμμετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων του νησιού με θέμα την άμεση αντιμετώπιση των καταστροφών που προήλθαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά και γενικότερα τις υποδομές του νησιού.

Ανακοινώθηκαν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 6450/Α32/3.11.2010 Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία οριοθετήθηκαν οι πληγείσες περιοχές της νήσου Ικαρίας από τις πλημμύρες της 18ης Οκτωβρίου και καθορίστηκαν τα πιστωτικά μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια.

Επιπλέον, διατέθηκε με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ποσό 150.000,00 ευρώ, από πόρους της Τ.ΕΟ. Α.Ε. για την αντιμετώπιση των καταστροφών.

Όσον αφορά γενικότερα τα έργα υποδομής στο νησί της Ικαρίας, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχει εντάξει και θα χρηματοδοτήσει δύο σημαντικά έργα υποδομής που για πολλά χρόνια απαιτούσε η Ικαρία. Πρόκειται για το κεντρικό οδικό δίκτυο «Στελί – Φραντάτο – Ράχες», το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 11 εκατ. ευρώ περίπου από το Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου. Με ανάλογου ύψους χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου θα κατασκευαστεί η Γ΄ Φάση του λιμανιού του Εύδηλου.

Για τα υπόλοιπα θέματα που θίγονται στη σχετική Αναφορά, αρμόδια να απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία.

Δείτε εδώ την Aπάντηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here