ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

0
971

 

Μετά την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου, είναι περισσότερο από βέβαιο, ότι μέχρι τα Χριστούγεννα, θα έχουμε δύο εθνικές εκλογές.

Όλοι επικαλούνται, την πίστη τους στην ενότητα, την αναγκαιότητα συναίνεσης, μέσα από την δική τους αλήθεια, όμως την αλήθεια της χώρας και την πραγματικότητα, δυστυχώς, την αγνοούν.

Λίγες αλήθειες και πολλά ψέματα, με δίκη προθέσεων από την ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ και την ΝΔ.

Ο Λεβέντης κουτσομπόλευε, ως συνήθως, τους αρχηγούς των κομμάτων .

Ο Καμένος, υμνούσε Αμερικανούς και Ευρωπαίους, αυτούς που χθες κατήγγειλε ως τοκογλύφους και καταστροφείς της Ελλάδας.

Ο Κουτσούμπας, επαινούσε ως συνήθως το ΚΚΕ, γιατί ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, μόνο που οι λύσεις του κόμματος του, είναι πιο μεγάλο πρόβλημα.

Ο Θεοδωράκης αποκάλυπτε, ότι με την απλή αναλογική θα χρειαζόταν, με βάση τα αποτελέσματα του Σεπτέμβρη του 2015 πέντε κόμματα, για να γίνει κυβέρνηση.

Λάθος, αρκούσαν τρία κόμματα του δημοκρατικού χώρου, εκτός της ΝΔ.

Με την δική του πρόταση για τον εκλογικό νόμο, θα χρειαζόταν επίσης, σίγουρα τρία.

Η Γεννηματά, απαντώντας στο ερώτημα του Τσιπρα, γιατί αλλάξατε την περσινή σας θέση, που είναι αυτή που προτείνουμε εμείς τώρα,
απάντησε:

“Εμείς πάμε μπροστά, εσείς γιατί δεν το ψηφίσατε πέρσι”.

Ο Μητσοτάκης είπε, ότι η παράταξή του είναι σταθερή και ποτέ δεν άλλαξε τον εκλογικό νόμο.

Αλήθεια το 1989, γιατί η ΝΔ ψήφισε την απλή αναλογική, μάλιστα και με κατάργηση του ορίου του 3%.

Ήταν, όρος του Συνασπισμού, για να σχηματίσουν την κυβέρνηση Τζανετάκη, να στείλουν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο και να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ.

Αλήθεια το 2008, όταν και ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης ψήφισε το μπόνους των πενήντα εδρών, δεν ήταν αλλαγή του εκλογικού νόμου;

Ήθελαν με 36% και μια ψήφο περισσότερη από το δεύτερο κόμμα, να έχουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Όσο για τους Ομογενείς, είχαν την ευκαιρία, όπως και το ΠΑΣΟΚ, πολλές φορές να το κάνουν και δεν το έκαναν, γιατί;

Ο Τσιπρας, μίλησε για ιστορική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, η ψήφιση της απλής αναλογικής

Θα ίσχυε αυτό, αν ψήφιζε την απλή αναλογική πριν τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 .

Αποκάλυψε την κομματική σκοπιμότητα της αλλαγής του εκλογικού νόμου τώρα, όταν απαντώντας στην πρόταση του Μητσοτάκη, να ψηφίσει στην διαδικασία αλλαγής και άρθρα που δεν συμφωνεί, για να ψηφιστούν με 180 ψήφους από την σημερινή βουλή, για να μπορεί η επόμενη βουλή να τα αλλάξει με 151 ψήφους είπε:

“Ψηφίστε την κατάργηση του μπόνους των πενήντα εδρών εσείς τώρα, να εφαρμοστεί ο νέος εκλογικός νόμος από τις επόμενες εκλογές, για να ψηφίσω αυτό που προτείνεις”.

Αλήθεια, τι άλλο έπρεπε να πει, για να καταλάβουν και οι πιο αφελείς, ότι είναι βέβαιος για την εκλογική του ήττα, στις επόμενες εκλογές, οπότε και να γίνουν.

Τι άλλο έπρεπε να πει, για να διαψεύσει τον εαυτό του και τους λόγους αρχής που επικαλέστηκε στην ομιλία του, για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, τώρα.

Τα κόμματα του ΚΈΝΤΡΟΥ και της ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, πρέπει να αντιληφθούν, ότι κινδυνεύουν, με εξαφάνιση και αυτό είναι πρωτίστως κακό, για την χώρα.

Η ανυπόκριτη δυναμική συνεργασία τους, με ένα συνεκτικό, εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στο κράτος, την οικονομία και το πολιτικό σύστημα, είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίο.

Μου έκανε εντύπωση, ότι Γεννηματά και Θεοδωράκης, δεν έκαναν καμία αναφορά στις σημερινές τους ομιλίες, παρ’οτι το πρωί η επιτροπή που όρισαν παρουσίασαν το κοινό προγραμματικό κείμενο, των δύο κομμάτων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here