Απομαγνητοφώνηση συνέντευξης Γιάννη Μαγκριώτη στην Ετ3

0
1305

Απομαγνητοφώνηση συνέντευξης Γιάννη Μαγκριώτη στην τηλεόραση της ΕΤ3, στην εκπομπή «Απέναντι» και στον δημοσιογράφος κ. Γιαννούλη Χρήστο

Μαγκριώτης: Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας και θέλω να ευχηθώ επιτυχία γιατί αυτό ενδιαφέρει την χώρα, τους πολίτες και ιδιαίτερα τους αδύναμους.

Δημοσιογράφος: Ο βίος της Κυβέρνησης;

Μαγκριώτης: Εάν δίνει λύσεις, τότε θα έχει και μακρύ βίο.

Δημοσιογράφος: Ποιες είναι οι προσδοκίες από την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου;

Μαγκριώτης: Τα δύσκολα είναι μπροστά, δυστυχώς αυτήν την αλήθεια πολλά κόμματα προεκλογικά την έκρυψαν και έδωσαν υποσχέσεις για να κερδίσουν ψήφους. Φοβάμαι ότι η ΝΔ, το πρώτο κόμμα, έδωσε πολλές τέτοιες υποσχέσεις και αυτό θα είναι από τα προβλήματα της κυβέρνησης. Δεν αναφέρομαι στο ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε πολύ περισσότερες, γιατί επέλεξε τον εύκολο δρόμο της αντιπολίτευσης, περιμένοντας την ευκαιρία όπως δήλωσε σήμερα και στο πρακτορείο Reuters ο κ. Τσίπρα, για να αναλάβουν την κυβέρνηση. Δυστυχώς, δημιουργήθηκε προεκλογικά η εντύπωση ότι οι λύσεις των προβλημάτων μας θα έρθουν από τις Βρυξέλλες. Ασφαλώς χωρίς την Ευρωπαϊκή υποστήριξη τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα., έως αδιέξοδα, όμως τα προβλήματα πρέπει να τα λύσουμε εμείς, εδώ στην χώρα μας, Το χτύπημα της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής τις εισφοροδιαφυγής, το χτίσιμο ενός παραγωγικού και αποτελεσματικού κράτους, που θα λειτουργεί με διαφάνεια και θα είναι φιλικό στον πολίτη και την επιχειρηματικότητα, είναι δική μας υπόθεση. Η επίτευξη μιας δημιουργικής ισορροπίας ανάμεσα στην επιχειρηματικότητα, την εργασία και το κοινωνικό κράτος, είναι δική μας υπόθεση (σημειώνω ότι η εργασία και το κοινωνικό κράτος, δεν έχουν περιθώριο να δώσουν άλλα στην προσπάθεια για αν βγούμε από την κρίση.) Δηλαδή, η κυβέρνηση και τα τρία κόμματα που την στηρίζουν δεν πρέπει να έχουν τα χαρακτηριστικά ενός συνδικαλιστικού σωματείου που συγκροτήθηκε για αν ζητά αποκλειστικά  τις λύσεις στα προβλήματά μας από τους τρίτους.

Δημοσιογράφος: Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει ουσιαστικά την κυβέρνηση;

Μαγκριώτης: Το ΠΑΣΟΚ θα την στηρίξει αποφασιστικά και δεν θα κάνει αυτό που έκανε η ΝΔ με την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Δημοσιογράφος: Τότε γιατί δεν συμμετέχει με πολιτικά-κομματικά στελέχη;

Μαγκριώτης; Στελέχη υπάρχουν πολλά και ικανά και μέσα στο κόμμα και εκτός κόμματος στον ευρύτερο χώρο της παράταξής μας, ουδείς αναντικατάστατος. Η επιλογή της ηγεσίας δείχνει πως αξιολόγησε ως βασικό κριτήριο την κούραση των πολιτών από την πολύχρονη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και την πολύχρονη παρουσία προβεβλημένων στελεχών σε Υπουργικές θέσεις. Η επιλογή, όπως και κάθε επιλογή κρίνεται εκ του αποτελέσματος, το οποίο όλοι ευχόμαστε να είναι το καλύτερο.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here