Απροστάτευτη η περιοχή της Ασσήρου από πλημμύρες

0
1120

Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ
Αθήνα, 27 Αυγούστου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: 1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΧΩΔΕ
κ. Γ. Σουφλιά
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
κ. Σ. Καλαφάτη

Θέμα: Απροστάτευτη η περιοχή της Ασσήρου από πλημμύρες.

Κύριοι Υπουργοί,

Πριν δύο χρόνια η τοπική αρχή του δήμου Ασσήρου, έκανε έκκληση για την άμεση επιχορήγηση του δήμου, ώστε να θωρακιστεί η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, κυρίως μετά την μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου του 2007, που προκάλεσε ανυπολόγιστη καταστροφή.
Μετά την καταστροφική αυτή πυρκαγιά, δύο χρόνια μετά, δεν έγινε κανένα έργο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.
Δυστυχώς τα αποτελέσματα της κυβερνητικής αδράνειας και αδιαφορίας για την αντιπλημμυρική προστασία της Ασσήρου, φάνηκαν στην πρόσφατη νεροποντή που έπληξε την Θεσσαλονίκη.
Οι χείμαρροι της περιοχής πλημμύρισαν σε ελάχιστο διάστημα από την έναρξη της βροχόπτωσης, με συνέπεια να απειληθούν ακόμη και ανθρώπινες ζωές.
Οι ζημιές ήταν ανυπολόγιστες, τόσο για τους κατοίκους της περιοχής που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, όσο και για τον ίδιο το Δήμο Ασσήρου, καθώς πλημμύρισαν γέφυρες και δρόμοι.
Επειδή είναι απαραίτητη η άμεση αποκατάσταση των κατοίκων της Ασσήρου, αλλά και του ίδιου του Δήμου για τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Για ποιους λόγους δεν είχαν προγραμματιστεί και υλοποιηθεί αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Ασσήρου;
2. Με ποιόν τρόπο και πως προτίθεστε να αποκαταστήσετε τους πληγέντες του δήμου Ασσήρου, αλλά και τον Δήμο Ασσήρου για τις ζημιές που υπέστη.
3. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και πότε θα ξεκινήσουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΡΑΝΙΔΗΣ

ΧΑΡΗΣ ΤΣΙΟΚΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here