ΑΡΘΡΟ Γ.ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΣΤΟ BRIEFINGNEWS.GR

0
520

ΘΕΜA: «Το διακύβευμα 

των εκλογών»

 

Στις 6 του Μάη οι πολίτες θα αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας μέσα στην Ε.Ε με τις ευκαιρίες, αλλά και τις δυσκολίες που έχει αυτή. Θα αποφασίσουν εάν διατηρήσουμε τα κεκτημένα της σταθερότητας και της ασφάλειας που έχουμε συμμετέχοντας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Θα αποφασίσουν εάν η Ελλάδα θα συμμετέχει στον μεγάλο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό αγώνα μέσα στην Ε.Ε μαζί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις ή θα αθροιστεί στις συντηρητικές που κυριαρχούν σήμερα σε αυτήν.

Το διακύβευμα των εκλογών είναι η επιλογή της πολιτικής εξόδου από την κρίση.

Το περιεχόμενο της πολιτικής πρότασης των κομμάτων θα ξεχωρίσει τις πολιτικές δυνάμεις σε εκείνες που έχουν εφαρμόσιμο πρόγραμμα και σε εκείνες που απλώς συνθηματολογούν.

Οι πολίτες θα αξιολογήσουν τις προτάσεις αλλά  και τις δυνατότητες του κάθε κόμματος και του κάθε υποψήφιου να τις υλοποιήσει. Θα αξιολογήσουν την διαδρομή του και αυτά που προτείνει.

Με την υλοποίηση της ιστορικής απόφασης της 26ης Οκτωβρίου του 2011 η χώρα και η οικονομία αρχίζουν να σταθεροποιούνται. Η συνέχεια θα είναι δύσκολη, όποιος διακηρύσσει το αντίθετο δεν λέει την αλήθεια ή δεν γνωρίζει την πραγματικότητα. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο που μπορεί με πυκνά βήματα ανάπτυξης να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, να ενισχύσει τα εισοδήματα και το κοινωνικό κράτος, να δικαιώσει τις θυσίες των πολιτών.

Η είσοδος στη βουλή πολλών κομμάτων δεν είναι κακό. Πρέπει όμως να υπάρχει μια πλειοψηφία κομμάτων σταθερότητας και ευρωπαϊκού προσανατολισμού, υπευθυνότητας και αλήθειας. Μέσα σε αυτό τον συνασπισμό των κομμάτων εάν το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο κόμμα, τότε θα μπορέσει λόγω της εμπειρίας και της δυνατότητας που έχει να δημιουργήσει ευρύτερες συνεργασίες και προς τα αριστερά του και προς τα δεξιά του, να συγκροτηθεί μια πιο σταθερή, μια πιο αντιπροσωπευτική κυβέρνηση. Αυτή είναι η πρότασή μας, κάτι που δεν το έχει η ΝΔ και ο κύριος  Σαμαράς γιατί δείχνει πώς πάση θυσία θέλει να γίνει πρωθυπουργός και αυτό δεν είναι το ζητούμενο της Ελλάδας και του Έλληνα πολίτη.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ