ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ 09-1-08

0
762

Ζούμε μια περίοδο έντονης απαξίωσης του πολιτικού συστήματος. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις.

Η δυσφορία της κοινής γνώμης για την πολιτική και τους πολιτικούς τροφοδοτείται κυρίως από την κυβερνητική πολιτική. Η οικονομική και κοινωνική της πολιτική κινείται σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτά που έλεγε η Ν.Δ προεκλογικά, αλλά και από τις επαναλαμβανόμενες διακηρύξεις της. Ειδικότερα οι νέοι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι βλέπουν κάθε μέρα την οικονομική και κοινωνική τους θέση να υποχωρεί. Η ανασφάλεια για την επόμενη μέρα κορυφώνεται.

Από την άλλη πλευρά, τα κόμματα της αντιπολίτευσης όταν δεν διαμαρτύρονται σε κάθε ευκαιρία, ταυτίζοντας την Ν.Δ με το ΠΑΣΟΚ όπως η παραδοσιακή αριστερά, δεν μπορούν ακόμη, όπως εμείς, να αναδείξουμε μια διαφορετική πειστική πρόταση.

Η απαξίωση διογκώνεται από τα φαινόμενα πολιτικής αδιαφάνειας, κακοδιαχείρισης και παραβατικών συμπεριφορών κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων της Ν.Δ. Το φαινόμενο είναι θλιβερό, στην κυριολεξία, γιατί όταν δεν κρύβονται πίσω από αόρατες ξένες δυνάμεις, όπως στις υποκλοπές, από ανίδεους διοικητές ταμείων, όπως τα ομόλογα, κρύβονται πίσω από το δημοσιογραφικό απόρρητο.

Είναι εμφανές ότι η Κυβέρνηση κάτι θέλει να κρύψει, κάτι φοβάται. Από την αρχή ήταν φανερό, ότι η αρχή των απαντήσεων βρισκόταν στου Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε την άμεση παραίτηση του κυρίου Ζαχόπουλου, όταν είδε τον μυστηριώδη φάκελο, που διαβίβασε στο επιτελείο του, έμπιστη κυρία του Υπουργείου Πολιτισμού, έλεγαν στην αρχή, δημοσιογράφος στο Χίλτον είπαν στη συνέχεια.

Η Κυβέρνηση και τώρα μπορεί να πει την αλήθεια για να βρεθούν όλες οι απαντήσεις. Με τον τρόπο αυτό θα λυτρωθεί το πολιτικό σύστημα, θα λυτρωθεί και η ίδια. Όποιος φοβάται την αλήθεια και μετρά μόνο το πολιτικό κόστος δεν βλέπει πέρα από την μύτη του. Δεν υπηρετεί τους θεσμούς και την κοινωνία. Στο τέλος δεν υπηρετεί και την παράταξή του.

Το Μαξίμου πρέπει να πει γιατί ζήτησε την άμεση παραίτηση του κυρίου Ζαχόπουλου. Ποιοι είναι οι λόγοι που τον απέλυσαν και τον οδήγησαν στην απόπειρα αυτοκτονίας; Γιατί στην επιστολή του ο κύριος Ζαχόπουλος, προς τον γιό του ιδιαίτερα, τον προτρέπει να μην ασχοληθεί με την πολιτική, γιατί κάποιοι τον πούλησαν, όπως γράφει.

Όσο η Κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις, τόσο θα βυθίζει την πολιτική μας ζωή στην αναξιοπιστία και οι πολίτες θα γυρίζουν την πλάτη στα κόμματα και κυρίως στα δύο μεγάλα.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίσει να απαιτεί την απόλυτη διαφάνεια. Πρέπει ταυτόχρονα να συνεχίσει να προβάλει τις προτάσεις του για την εξυγίανση της πολιτικής και την δημόσιας ζωής. Πρέπει να έρθει πιο κοντά στους πολίτες. Πρέπει να εκφράζει πολιτικά πιο αυθεντικά τα αιτήματα της κοινωνίας. Πρέπει να προβάλει αποφασιστικά το δικό του κυβερνητικό πρόγραμμα. Τώρα όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια, η χώρα και οι πολίτες έχουν ανάγκη το δυναμικό ΠΑΣΟΚ με τις συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here