Ασφυκτιά το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη από έλλειψη χώρων

0
1157

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: 1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
κ. Α. Σπηλιωτόπουλο
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
κ. Ε. Μεϊμαράκη

Θέμα: Ασφυκτιά το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη από έλλειψη χώρων.

Κύριοι Υπουργοί,

Στην προηγούμενη ερώτησή μου στις 26-03-08 (Αρ.Πρωτ. 9081), είχα τονίσει ότι για την επίλυση του προβλήματος των στεγαστικών δυσκολιών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η προσφορότερη λύση είναι η παραχώρηση του 424 ΓΣΝΕ, γεγονός που αποτελούσε και αίτημα του ίδιου του Πανεπιστημίου.
Σύμφωνα με την απάντηση του ΥΕΘΑ στις 18-04-08, «δεν ήταν δυνατή επί του παρόντος η ικανοποίηση του αιτήματος του Πανεπιστημίου».
Έχουν περάσει 16 μήνες από τότε και τα προβλήματα στο ΠΑΜΑΚ παραμένουν και οξύνονται.
Οι υπάρχοντες χώροι δεν επαρκούν για την κάλυψη των διδακτικών και ερευνητικών αναγκών του Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενοι να υφίστανται καθημερινή ταλαιπωρία.
Επειδή είναι απαραίτητη η άμεση παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του παλιού 424 ΓΣΝΕ, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στους χώρους του Πανεπιστήμιου.
Επειδή το Πανεπιστήμιο έχει σχεδιάσει μια σειρά ερευνητικών κέντρων και δραστηριοτήτων που θα συμβάλλουν, τόσο στην ανάπτυξη του ιδρύματος, όσο και στην ενίσχυση γενικότερα της έρευνας στη χώρα μας, αλλά λόγω της έλλειψης χώρου δεν μπορεί να προχωρήσει η υλοποίησή τους.
Επειδή το αίτημα για την παραχώρηση του ΓΣΝΕ 424 είναι χρόνιο και δεν έχει δοθεί λύση μέχρι σήμερα.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Εάν και πότε προτίθεστε να προχωρήσετε στην παραχώρηση των εγκαταστάσεων του 424 ΓΣΝΕ στο ΠΑΜΑΚ, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα του ιδρύματος και να μπορέσει να προχωρήσει απρόσκοπτα στις δραστηριότητές του;

Αθήνα, 26-08-09 Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Μαγκριώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here