Γιατί τόσος παραλογισμός στη συζήτηση του Ασφαλιστικού στη Βουλή;;

0
878

Υπερβολές και παραλογισμοι, υπήρχαν πάντα στην πολιτική ζωή της χώρας.

Μερικές φορές ξεπερνούσαν τα όρια και εθεταν σε κίνδυνο, την δημοκρατικη ομαλότητα. Ποιος, δεν θυμάται το ’89 .

Δυστυχώς, μετά το 2010, τείνουν να μονιμοποιηθουν.

Η πολιτική αντιπαράθεση, όλες οι συγκρούσεις, τα κινήματα των “Αγανακτισμενων”, οι κομματικές ανακαταταξεις, το Νεοναζιστικο μόρφωμα και τελικά τα ανακυκλουμενα αδιέξοδα της χωρας, είχαν ως βάση την υποτιθεμενη, “παραποίηση των δημοσιονομικων στοιχείων”, για να δικαιολογηθεί η υπογραφή του πρώτου μνημονίου.

Αυτά έλεγαν ωρυομενοι, όλοι οι αντιμνημονιακοι, με πρώτο τον ΣΑΜΑΡΆ και την ΝΔ.

Ακολουθησε ο ΤΣΙΠΡΑΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας, ότι τους ανοίγεται ο δρόμος για την εξουσία.

Βέβαια, στην συνεχεια όλοι αποδεχτηκαν τις εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ και της EUROSTAT του 2010. Καταρτιζουν και ψηφιζουν τους προϋπολογισμούς της χώρας, υπογράφουν και εφαρμόζουν τα επόμενα μνημονια, με βάση τις εκτιμήσεις των δύο στατιστικών αρχών.

Σήμερα όμως, ο υπουργός οικονομικων στην βουλή, τους ξεπέρασε όλους.

Ο Τσακαλωτος, υπερασπιζομενος τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και απαντώντας στις καταγγελίες της αντιπολιτευσης, έθεσε με έμφαση το ερώτημα:

“Ποιους πιστεύεται την ΕΛΣΤΑΤ και την EUROSTAT, ή το ΔΝΤ;;”

Βέβαια στην ουσία, τις ίδιες εκτιμήσεις κάνουν και οι δύο πλευρές.

Απλώς οι Ευρωπαίοι, έχουν το Βρετανικό δημοψηφισμα, στις 23/6, γιαυτό θέλουν να κλείσουν τώρα την αξιολόγηση, για να επανέλθουν μετά.

Όσο το πολιτικό σύστημα, παλιό και νέο, κυριαρχείται, από τέτοιους παραλογισμους, δεν υπάρχει ελπίδα, να βγει η χώρα από την κρίση.

Όσο οι πολίτες, δεν αντιλαμβάνονται τον απίστευτο αμοραλισμο, πολλών πολιτικών εκπροσώπων του, προτιμώντας τα εύκολα και ευχάριστα λόγια, τόσο ο παραλογισμός τους θα μεγαλώνει και θα γίνεται πιο επικίνδυνος.

Επειγόντως πρέπει, αν όχι όλοι, πολλοί να βρούμε το δρόμο της λογικής και της αλήθειας. Το δρόμο της μετριοπαθειας, της ευθύνης, της προσωπικής γενναιότητας και αξιοπρέπειας.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος, που με ασφάλεια και γρήγορα, θα μας βγάλει από την κρίση.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ