ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΕ ΜΕΤΑΞΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ;

0
840

Στην Τουρκία η οικονομία, που για 10 χρόνια, ήταν το ισχυρό χαρτί του Ερντογαν, εδώ και δύο χρόνια, είναι ο μεγάλος ασθενής και η συνέχεια προβλέπεται χειρότερη.

Στην Συρία, θάφτηκε η στρατηγική του Νεοοθωμανικου δόγματος και η απειλή γεωστρατηγικής ήττας, με απρόβλεπτες συνέπειες, στην εδαφική της ακεραιότητα, είναι ορατή.

Το μόνο όπλο, που έχει ο Ερντογαν, για να κερδίσει το δημοψήφισμα, που θα τον κάνει “Μικρό Σουλτάνο”, για τουλάχιστον δέκα χρόνια, είναι η αυτοθυματοποιηση της Τουρκίας και το ξύπνημα των αντιδυτικων αντανακλαστικών, μεγάλου μέρους της Τουρκικής κοινωνίας.

Στην αρχή είχαμε ένταση στο Αιγαίο, η οποία ξαφνικά υποχώρησε.

Ο Ερντογαν, πήρε από την Ελλάδα, ότι ήθελε, εν’ όψη του δημοψηφίσματος.

Στην Ελλάδα κέρδισαν, μερικοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι και κόμματα δημοσιότητα και κανένα πόντο, στις τρέχουσες δημοσκοπήσεις.

merkel

Γιατί όμως, η αντίδραση της Γερμανίας και κυρίως της Ολλανδίας, είναι τόσο έντονη;

Πιστεύω, ότι η στάση τους, είναι αποτέλεσμα της σταθερής θέσης των Ευρωπαίων, για το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η υπερβολή όμως, οφείλεται, κυρίως στις επικείμενες εκλογές, που ακολουθούν στις δυο χώρες.

Στην Ολλανδία, την επόμενη Τετάρτη, το ακροδεξιό κόμμα του Βιλτερς, που άνοιξε τον χορό των δηλώσεων κατά της Τουρκίας, είναι κοντά στο να βγει, πρώτο κόμμα, εις βάρος του κεντροδεξιού, του Πρωθυπουργού Ρούτε.

Στην Γερμανία οι εκλογές είναι τον Σεπτέμβρη και το ακροδεξιό κόμμα είναι ψηλά, αλλά αρκετά μακριά, από τα δύο μεγάλα κόμματα. Όμως, ακόμα δεν είδαμε όλες τις εξελίξεις.

Μπορεί κάποιοι, να πιστεύουν ότι, επιτέλους, η Ευρώπη ξύπνησε, όμως αυτή δεν είναι ολόκληρη η αλήθεια.

Το χειρότερο όμως είναι, ότι όλο και περισσότεροι πολίτες της ΕΕ, στρέφονται στα άκρα, και κυρίως στην ακροδεξιά, και αυτό οδηγεί τις πολιτικές ηγεσίες των μεγάλων κομμάτων, αλλά και των ΜΜΕ, να ανεβάζουν τους τόνους κατά των ξένων και ειδικά των μουσουλμάνων.

Σίγουρα, η ένταση θα υποχωρήσει, γιατί και οι δύο πλευρές, θα βγουν χαμένες από την παράταση της κρίσης.

errgogonnnaan000

Ο μεγάλος χαμένος βέβαια, θα είναι η Τουρκία και ο Ερντογαν. Αυτός, που απείλησε με πόλεμο την Ρωσία πέρσι και τώρα ετοιμάζεται να υπογράψει συνεργασία στον αμυντικό τομέα, μαζί της.

Αυτές οι  εξελίξεις, πρέπει να μας ανησυχούν, γιατί σ’ αυτό το περιβάλλον θα αρχίσει η συζήτηση στην ΕΕ, για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων.

dimokratia

Ευρώ και μετανάστες, θα είναι τα κρίσιμα θέματα της συζήτησης, και η χώρα μας δυστυχώς, θα είναι στο επίκεντρο και για τα δύο θέματα, που θα καθορίσουν, το μέλλον της ΕΕ και της Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here