Δήλωση κ. Γιάννη Μαγκριώτη σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις και διαρροές κυβερνητικών αξιωματούχων και στελεχών της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για το Μετρό της Θεσσαλονίκης:

0
599

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημοσίων Έργων του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μαγκριώτης, σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις και διαρροές κυβερνητικών αξιωματούχων και στελεχών της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για το Μετρό της Θεσσαλονίκης:

«Η κυβέρνηση, οι αρμόδιοι Υπουργοί και τα στελέχη τα οποία έχουν διορίσει σε εταιρείες του Δημοσίου, νομίζουν πως επαναλαμβάνοντας ένα ψέμα, στο τέλος ο κόσμος θα το πιστέψει.

Εκμεταλλεύονται βέβαια, ότι πολλά ΜΜΕ δημοσιεύουν σε πολλές περιπτώσεις τις επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις, χωρίς τον ελάχιστο έλεγχο και την κριτική,.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκμεταλλεύονται το γεγονός, ότι αρκετά ΜΜΕ σε πολλές περιπτώσεις, δεν δημοσιοποιούν τις δικές μας τεκμηριωμένες εκτιμήσεις και θέσεις, ενώ όταν τις δημοσιοποιούν, μερικά σημεία τους μόνο περιλαμβάνουν.

Έτσι πάλι ο κ. Σουφλιάς και οι άνθρωποι του στο Αττικό Μετρό, δηλώνουν ή διαρρέουν πληροφορίες, οι οποίες καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Ειδικότερα, όσον αφορά το Μετρό Θεσσαλονίκης, διαρρέουν πληροφορίες , οι οποίες είναι πολύ μακράν της πραγματικότητας.

Χαρακτηριστικά ομιλούν για τη δημοπράτηση της επέκτασης του Μετρό προς τη Καλαμαριά, μέσα στο 2009.

Για το Μετρό της Καλαμαριάς δεν έχει προκηρυχθεί ακόμη «η μελέτη εφαρμογής».

Όσοι στοιχειωδώς γνωρίζουν από νόμους και διαδικασίες ξέρουν, πως στην καλύτερη των περιπτώσεων για να γίνει αυτό, να ολοκληρωθεί δηλαδή και χωρίς να υπάρχουν ενστάσεις, θα εκπνεύσει το 2009.

Συνεπώς γιατί με τόσο ανεύθυνο τρόπο ομιλούν για δημοπράτηση της κατασκευής μέσα στο 2009.

Διαρρέουν πληροφορίες ότι έχουν διασφαλισμένους πόρους 400 εκατ. ευρώ για την γραμμή προς τη Καλαμαριά.

Δεν έχουν ούτε 1 ευρώ διασφαλισμένο.

Δεν έχουν διασφαλισμένους πόρους για την ολοκλήρωση της γραμμής των 9,6 χιλιομέτρων στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης, από το Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι το Ντεπό.

Μάλιστα έχουν ήδη χάσει 100 εκατ. ευρώ για το έργο αυτό από το Γ΄ ΚΠΣ. Η κατασκευή της γραμμής Σιδηροδρομικός Σταθμός – Ντεπό κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς λόγω υποχρηματοδότησης από την κυβέρνηση, ασυνεννοησίας των Υπουργείων και αδυναμίας διοίκησης από την Αθήνα από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει προτάσεις για το πώς μπορούν να λυθούν αυτά τα προβλήματα. Δυστυχώς αρκούνται στην προπαγάνδα και δεν μας ακούν.

Η κατασκευή της κεντρικής γραμμής έχει ήδη 2 χρόνια καθυστέρηση και ο Μετροπόντικας που ξεκίνησε τις προηγούμενες μέρες, ξεκίνησε με 14 μήνες καθυστέρηση.

Όσο για την επέκταση προς τη Σταυρούπολη την οποία πάλι με διαρροές το ΥΠΕΧΩΔΕ πληροφορεί τους Θεσσαλονικείς, «ότι το έργο προγραμματίζεται να αρχίσει μέσα στο 2009», θέλω με κάθε έμφαση να δηλώσω, πως είναι απολύτως ψευδές.

Για την επέκταση αυτή, δεν έχουν κάνει ούτε τις πρόδρομες μελέτες, γεγονός που σημαίνει, ότι απαιτείται με τους ρυθμούς που εργάζονται και χρηματοδοτούν το έργο, μια τριετία για να έχει ωριμότητα για δημοπράτηση το έργο.

Χρήματα όμως δεν έχει διασφαλίσει η κυβέρνηση ούτε για τις μελέτες ούτε για το έργο.

Το Δ’ ΚΠΣ θα έχει τελειώσει και φυσικά ούτε καν θα έχει δημοπρατηθεί το έργο.

Ας μη μας υποτιμούν τόσο πολύ τους Θεσσαλονικείς, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here