Δελτίο Τύπου-Δραστηριότητα Γιάννη Μαγκριώτη-επίσκεψη σε ΥΑΣΒΕ-ΕΥΔΕ ΥΔΡΕΥΣΗΣ- Δήμο Θεσσαλονίκης

0
1059

 

Ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Μαγκριώτης επισκέφτηκε σήμερα Τετάρτη 02-05-2012 τα γραφεία της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Β. Ελλάδος (ΥΑΣΒΕ) και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους.

Ο κ. Μαγκριώτης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης δήλωσε:

«Η ΥΑΣΒΕ, ανταποκρίθηκε με επάρκεια στις ανάγκες των περιοχών που επλήγησαν από πλημμύρες, όπως στον Έβρο, στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική. Η υπηρεσία και τα στελέχη της είναι ένας βασικός βραχίονας του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ που δίνει τη δυνατότητα της άμεσης κινητοποίησης και κάλυψης των αναγκών των πολιτών .

Στη συνέχεια επισκέφτηκε τα γραφεία της ΕΥΔΕ ΥΔΡΕΥΣΗΣ και κατά την επίσκεψη του ο κ. Μαγκριώτης σημείωσε τα εξής:

«Oι εργαζόμενοι της υπηρεσίας, επί σειρά ετών έχουν συμβάλει σημαντικά στην αντιπλημμυρική θωράκιση του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Με τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και υδροδότησης της πόλης, που υλοποιούνται αυτή τη περίοδο και τα υπόλοιπα που έχουν δημοπρατηθεί  συνολικού προϋπολογισμού περίπου 180 εκ. ευρώ, η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή  θωρακίζεται ουσιαστικά και αποκτά απόλυτη επάρκεια νερού για τις επόμενες δεκαετίες.

Αργότερα ο κ. Μαγκριώτης επισκέφτηκε τα γραφεία της ΕΥΑΘ όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Νίκο Παπαδάκη και των πρόεδρο των εργαζομένων κ. Κώστα Μαριόγλου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μαγκριώτης δήλωσε:

«Η ΕΥΑΘ και οι εργαζόμενοι στη κοινωφελή αυτή επιχείρηση έχουν συμβάλλει σημαντικά στο να έχουν οι Θεσσαλονικείς νερό υψηλής ποιότητας και επαρκές αποχετευτικό δίκτυο. Το ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ τη τελευταία περίοδο δημοπράτησε με πόρους του ΕΣΠΑ και σύντομα θα αρχίσει η κατασκευή τους δύο πολύ σημαντικά έργα που ενισχύουν και ολοκληρώνουν το δίκτυο αποχέτευσης συλλογής ομβρίων και την επέκταση των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου του νερού που έρχεται από τον Αλιάκμονα.

Το πρώτο έργο είναι προϋπολογισμού 44 εκατ. ευρώ και το δεύτερο 36,4 εκ. ευρώ  

Τέλος, ο Μαγκριώτης επισκέφτηκε  το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Μαγκριώτης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Αβραμόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Αστικού Σχεδιασμού & Δικτύων κ. Ανδρέα Κουράκη, επισήμανε τα εξής:

«Η συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης τους εργαζόμενους και το Δήμαρχο κ. Μπουτάρη βοήθησε πάρα πολύ να προχωρήσουν σημαντικά έργα στη πόλη. Πρώτο και σημαντικότερο η κατασκευή της βασικής γραμμής του ΜΕΤΡΟ και η προετοιμασία για τη κατασκευή χώρων στάθμευσης στους σταθμούς του.

Με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων από το κεντρικό Υπουργείο προς το Δήμο Θεσσαλονίκης, το σχεδιασμό και της κατασκευής χώρων στάθμευσης, όπως και των λεοφωρειολωρίδων ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν ικανοποιεί απλώς ένα αίτημα 20 τουλάχιστον χρόνων, μπορεί τώρα πλέον αυτός να αποφασίζει και να υλοποιεί έργα πολύ σημαντικά για την πόλη και τους πολίτες της. Με τη χρηματοδότηση της κατασκευής 5 νέων λεοφωρειολωρίδων βελτιώνεται αισθητά η κυκλοφορία στη πόλη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here