Δελτίο Τύπου-δραστηριότητα Γιάννη Μαγκριώτη επισκέψεις σε ΕΚΘ, ΟΑΣΘ,ΣΑΣΘ & Διαχειριστική Αρχή ΈΣΠΑ Κ.Μ-2012-04-30

0
1145

Ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης. Γιάννης Μαγκριώτης επισκέφτηκε σήμερα Δευτέρα 30-04-2012 το Ε.Κ.Θ και συναντήθηκε με το Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη και μέλη της Διοίκησης του Ε.Κ.Θ.

DSC02669

Στη συνέχεια επισκέφτηκε τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Χρήστο  Στεφανίδη, τον πρόεδρο των Εργαζομένων κ. Δημήτρη Τσερμενίδη ,μέλη της διοίκησης του σωματείου και εργαζόμενους.

DSC02670

Αργότερα την ίδια μέρα, επισκέφτηκε το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) και συναντήθηκε  με τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Παπαϊωάννου καθώς και με εργαζόμενους.

DSC02661

Τέλος, συναντήθηκε με τους εργαζόμενους της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ της Κεντρικής Μακεδονίας.

**********************

2

Στην συνάντηση που είχε ο κ. Μαγκριώτης με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (Ε.Κ.Θ), δήλωσε πως οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, παρ’ ότι δεν έχουν καμία ευθύνη για την κρίση, είναι αυτοί που πλήρωσαν το μεγαλύτερο τίμημα. με την μείωση των εισοδημάτων τους και την απώλεια θέσεων εργασίας.

Στην Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, δημοπρατήσαμε και ήδη κατασκευάζονται και σε λίγους μήνες θα ξεκινήσει η κατασκευή και άλλων δημοσίων έργων. Τα έργα αυτά δημιούργησαν και θα δημιουργήσουν πολλές θέσεις απασχόλησης, σε καμιά περίπτωση όμως δεν καλύπτουν την εκρηκτική ανεργία. Θα βοηθήσουν πολύ όμως τα επόμενα χρόνια, στην ανάπτυξη και στην εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό, για την πόλη και για τους εργαζόμενους . Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Θ από την δική του πλευρά τόνισε, ότι την κρίση την πλήρωσαν μόνο οι εργαζόμενοι, γι’ αυτό και πρέπει να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο και να στηριχθούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Τόνισε, επίσης, πως και τις πιο δύσκολες στιγμές η επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ μας ήταν πολύ καλή και αυτό βοήθησε να λυθούν πολλά προβλήματα των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στον ΟΑΣΘ ο κ. Μαγκριώτης τόνισε, πως ο ΟΑΣΘ είναι ένας νοικοκυρεμένος οργανισμός, κάθε χρόνο οι υπηρεσίες του βελτιώνονται και αυτό πρέπει να συνεχιστεί. Η καλή συνεργασία ανάμεσα στην πολιτεία που επιδοτεί τον ΟΑΣΘ, στον οργανισμό και στους εργαζόμενους, πρέπει να συνεχιστεί για το καλό της πόλης και των ανθρώπων της.

Κατά την επίσκεψή στο ΣΑΣΘ, εποπτευόμενο φορέα του Υ.ΠΥ.ΜΕ.ΔΙ, ο κ. Μαγκριώτης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τους εργαζόμενους για την καλή συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια, η οποία έφερε καλά αποτελέσματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Όπως ότι μπήκε σε λειτουργία ένα πιλοτικό  Σύστημα Διαχείρισης Αστικής Κινητικότητας και Ελέγχου Κυκλοφορίας για  την βελτίωση της Ποιότητας του Αστικού Περιβάλλοντος στην Κεντρική Περιοχή του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, καθώς και η χωροθέτηση και  κατασκευή νέων λεωφορειολωρίδων όπως και η συντήρηση των παλιών.

Η συμμετοχή του ΣΑΣΘ στη διαμόρφωση του νέου κυκλοφοριακού και συγκοινωνιακού χάρτη της πόλης όπως ενσωματώθηκε στο Στρατηγικό Σχέδιο Υποδομών Μεταφορών Θεσσαλονίκης (Master Plan 2010-2020), ήταν καθοριστική.  Η μεταφορά των αρμοδιοτήτων για την κατασκευή πάρκινγκ και λεωφορειολωρίδων από το Κεντρικό Υπουργείο στους τοπικούς δήμους,  ικανοποιώντας ένα αίτημα δεκαετιών, δίνει την  δυνατότητα για ακόμη πιο  γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών και περιβαλλοντικών προβλημάτων στην πόλη.

Τέλος, ο κ. Μαγκριώτης κατά την επίσκεψή του στη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ της Κεντρικής Μακεδονίας, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την πολύ καλή συνεργασία που είχαν, η οποία βοήθησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέχρι το Καλοκαίρι του 2011, να εντάξει όλους τους διαθέσιμους πόρους και να προσθέσει και άλλους από το Υπουργείο Ανάπτυξης, για την υλοποίηση των έργων οδοποιίας για την Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία.

Απογευματινό Πρόγραμμα κ. Γιάννη Μαγκριώτη τη Δευτέρα 30-04-2012

 

Το απόγευμα στις 20:00 ο κ. Μαγκριώτης θα μιλήσει σε εκδήλωση, που διοργανώνει το πολιτικό του γραφείο, στον Εύοσμο,(Αίθουσα δημοτικού συμβουλίου), με θέμα:

«Η ανάπτυξη στην Θεσσαλονίκη περνάει από τα δυτικά»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here