Δελτίο Τύπου Πρωτοβουλία Πολιτών για την Ελληνική Σοσιαλδημοκρατία -Πρόσκληση σε εκδήλωση

0
1460

 

 

Θεσσαλονίκη, 26-05-2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Ελληνική Σοσιαλδημοκρατία»

 

 

 Η Πρωτοβουλία διοργανώνει  την Πέμπτη 28/05/2015 και ώρα 19:30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, εκδήλωση – συζήτηση  με θέμα:

 

«Οι μεταρρυθμίσεις είναι η απάντηση στην κρίση. –Οικονομία – Κράτος – Ασφαλιστικό Σύστημα» .

 

Ομιλητές:

  • Γεράσιμος Γεωργάτος, συντονιστής Τομέων Πολιτικής “ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ”
  • Γιώργος Κουτρουμάνης, πρ. υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης ΠΑΣΟΚ.
  • Φίλιππος Σαχινίδης, πρ. υπουργός Οικονομικών ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών- Σοσιαλιστών.
  • Γιώργος Σιακαντάρης, στέλεχος ΔΗΜΑΡ.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Η χώρα χρειάζεται Εθνικό Σχέδιο για να βγει από την κρίση. Δυστυχώς και η σημερινή Κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, συνεχίζει την ίδια πολιτική των «προαπαιτούμενων» που έθεταν και θέτουν Εταίροι και Δανειστές.

Η πολιτική αυτή μπορεί να επιτυγχάνει προσωρινά δημοσιονομικά αποτελέσματα, δεν δημιουργεί όμως μόνιμες και σταθερές προϋποθέσεις για την έξοδο από την κρίση, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Μόνο ένα Εθνικό Σχέδιο μεγάλων μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, το κράτος, το ασφαλιστικό σύστημα και τους θεσμούς, μπορούν να εγγυηθούν την ομαλή πορεία της χώρας.

  • Αλλαγές στο εκλογικό σύστημα, για να εκφράζονται αναλογικά και δημοκρατικά τα κοινωνικά και πολιτικά ρεύματα,
  • Αλλαγές στο πολιτικό σύστημα με θεσμούς που θα εγγυώνται την διαφάνεια, την δημοκρατικότητα και την αποτελεσματικότητα του.
  • Αλλαγές στο οικονομικό πρότυπο, που θα καθιστούν την οικονομία παραγωγική, ανταγωνιστική και εξωστρεφή. Μόνο μια τέτοια οικονομία, μπορεί να εγγυηθεί την ανάπτυξη, την απασχόληση, τα σταθερά εισοδήματα, το ισχυρό κοινωνικό κράτος και την ευημερία των πολιτών.
  • Κράτος που λειτουργεί με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, φιλικό στην επιχειρηματικότητα και τους πολίτες και όχι στο πελατειακό κομματισμό, συντεχνιασμό και ιδιοτελή οικονομικά συμφέροντα.
  • Κοινωνικό Κράτος, ισότητα ευκαιριών και προοπτική για τους νέους.
  • Ελλάδα, ισχυρή, ασφαλής και ειρηνική στην Ν.Α Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο.  Ελλάδα της Ευρώπης  και των ισχυρών διεθνών συμμαχιών.

Μπροστά στις έκτακτες και οριακές για την χώρα εξελίξεις, η εκλογική συνεργασία των δυνάμεων του Μεταρρυθμιστικού κέντρου και της Νέας Σοσιαλδημοκρατίας, με ένα ανάλογο πολιτικό σχέδιο και επικεφαλής πρόσωπο υψηλού κύρους και κοινής αποδοχής, είναι απολύτως αναγκαία σήμερα, τόσο  για την χώρα, όσο και για την ύπαρξη του πολιτικού χώρου.

Η ανασύνθεση του χώρου του Μεταρρυθμιστικού Κέντρου και της Μεταρρυθμιστικής Σοσιαλδημοκρατίας,  μέσα από την κοινωνία και όχι από αρχηγικούς μηχανισμούς, είναι η μόνη αναγεννητική επιλογή.

 

 

Για την Πρωτοβουλία

Γιάννης Μαγκριώτης

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here