Δελτίο Τύπου-Συνάντηση Με Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών κ. Σίμο Δανιηλίδη

0
999

 

Ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης επισκέφτηκε σήμερα το Δήμο Νεάπολης- Συκεών και είχε συνάντηση  με το Δήμαρχο κ. Σίμο Δανιηλίδη, τους Αντιδημάρχους Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης /Διοικητικού Οικονομικού και Παιδείας  κ. Κατερίνα Τσουκαλά, Διοικητικής Ενότητας Αγίου Παύλου/Τεχνικών Έργων  κ. Κωνσταντίνο Ζωγόγιαννη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

 

Αντικείμενο συνεργασίας αποτέλεσαν η πρόοδος των παρεμβάσεων του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ. για την επίλυση χρόνιων συγκοινωνιακών προβλημάτων της περιοχής, την πρόοδο μελετών και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και θέματα σχολικής στέγης αρμοδιότητας του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων Α.Ε.

DSC02490

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Μαγκριώτης  σημείωσε:

«Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών  που περιλαμβάνει και τους πρώην δήμους Πεύκων και Αγίου Παύλου, είναι σε μεγάλο τμήμα του από τους πιο πυκνοκατοικημένους, και βρίσκεται σε κομβικό σημείο όσον αφορά την ανάπτυξη των απαιτούμενων συγκοινωνιακών υποδομών του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Το γεγονός αυτό δημιουργεί ιδιαίτερες ανάγκες, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου αλλά και τη λειτουργία του πολεοδομικού συγκροτήματος.

DSC02487

Τα δεδομένα αυτά ενσωματώθηκαν στο Στρατηγικό Σχέδιο Υποδομών Μεταφορών του Υπουργείου για την Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.  Η Εγνατία Α.Ε σε συνεργασία με τους Δήμους   έχει επιτύχει την απαιτούμενη ωριμότητα για την κατασκευή  έργων και στα  όρια του Δήμου.  Τα έργα αυτά είναι προγραμματισμένα για ένταξη στο ΕΣΠΑ τον επόμενο μην.  Δημοπρατούνται  μέσα στο Καλοκαίρι  και η έναρξη εργασιών κατασκευής τους προβλέπεται μέσα στο Φθινόπωρο:

 

1.Κόμβος Γηροκομείου έως κόμβο Ευκαρπίας  και Κόμβος Ευκαρπίας έως κόμβο Πεύκων: Προϋπολογισμού 120 εκατ €.

 

2.Ανατολική εσωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης: Τμήμα από  νοσοκομείο Παπαγεωργίου έως  Κ10  (περιοχή Κωνσταντινοπολίτικα ) υπερυψωμένη αρτηρία, προϋπολογισμού 280 εκατ. €. Στο έργο αυτό έχουν προβλεφθεί:

  • αναβάθμιση βελτίωση της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, ιδιαίτερα στα σημεία προσπέλασης της στην Περιφερειακή.
  • βελτιώσεις στους κόμβους Μετεώρων και Επταπυργίου.

DSC02480

Τα έργα βελτίωσης και αναβάθμισης της εσωτερικής περιφερειακής, με του κόμβους από Λαχαναγορά μέχρι Αεροδρόμιο, και ειδικά στους κόμβους Μοναστηρίου και  3ης Σεπτεμβρίου, Μαιάνδρου, Ολυμπιάδος, Μακρυγιάννη, Λαγκαδά και Σταυρουπόλεως, 25ης Μαρτίου, μαζί με πεζογέφυρες και πράσινη διάβαση πεζών και ποδηλάτων,  αποτελούν ολοκληρωμένη παρέμβαση περιβαλλοντικής προστασίας, οδικής ασφάλειας και  περιορισμού του χρόνου και κόστους μετακινήσεων.

Επειδή τα έργα αυτά πραγματοποιούνται κοντά στο Σέιχ Σου, έχουν τεθεί υψηλές απαιτήσεις στις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, έτσι ώστε αυτό το σημαντικό δάσος για τη Θεσσαλονίκη όχι μόνο να μη θίγεται, αλλά να προστατεύεται περαιτέρω και να ενισχύεται .

Ο Δήμος Νεάπολης- Συκεών  υλοποιεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Σχολικής Στέγης το οποίο  ενισχύεται και από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων Α.Ε.

Για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας εκτελείται το έργο «Διευθέτηση ρέματος Πολίχνης – Ανοικτό τμήμα εντός των ορίων των Δήμων Πολίχνης και Συκεών» προϋπολογισμού 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, μέχρι το Φθινόπωρο θα έχει ολοκληρωθεί και η μελέτη διευθέτησης- οριοθέτησης ρεμάτων περιοχής Πεύκων -Πολίχνης προϋπολογισμού περίπου 600 χιλιάδων ευρώ.

Κατά την διάρκεια κατασκευής των έργων αυτών  θα δημιουργηθούν άμεσα εκατοντάδες θέσεις εργασίας, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την παρούσα περίοδο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here