ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

0
909

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Μαγκριώτης, μιλώντας στην διαρκή επιτροπή οικονομικών, για το νομοσχέδιο για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, απεκάλυψε ότι:

«Η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2008, ξεκίνησε, έχοντας ήδη χάσει ένα τουλάχιστον δισεκατομμύριο ευρώ από την μη έγκαιρη εφαρμογή, δηλαδή, από τον Οκτώβριο του 2007 του συζητούμενου σήμερα νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση προσδοκούσε, όπως το έχει τονίσει κατά κόρον, αλλά και όπως εμφανίζεται στον πίνακα εσόδων του 2008, πρόσθετα έσοδα από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και κυρίως από την πάταξη του λαθρεμπορίου, 1,2 δις ευρώ.

Αυτό θα το επιτύγχανε, από την εξομοίωση των τιμών της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, με το πετρέλαιο κίνησης.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται από τον εν λόγω πίνακα εσόδων του προϋπολογισμού, η προσδοκώμενη αύξηση πρόσθετων εσόδων από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, αντίστοιχη του 2007, θα ήταν περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ. Τα υπόλοιπα της πρόσθετης αύξησης των εσόδων, θα προήρχοντο από την πάταξη του λαθρεμπορίου. Το 1 δις ευρώ είναι περίπου το 0,4% του ΑΕΠ.

Συνεπώς, πρέπει να αναθεωρήσει έλλειμμα και χρέος, αμέσως η κυβέρνηση.

Το πιο πιθανό είναι όμως, πως θα επιβάλλει νέους φόρους, ανάλογους με αυτούς που επέβαλε την προηγούμενη τετραετία.

Αυτοί που θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος θα είναι, τα μεσαία και χαμηλότερα εισοδήματα.

Η συγκρότηση του προϋπολογισμού του 2008, έγινε με μοναδική προχειρότητα και σκοπιμότητα. Μάλιστα αυτό τον προϋπολογισμό, ο κ. Καραμανλής τον χαρακτήρισε εθνικά κρίσιμο και για αυτό το λόγο προκάλεσε και τις πρόωρες εκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here