Μένουμε σπίτι, δεν μας παγιδεύει ο φόβος, σκεφτόμαστε.

0
108

Μια εβδομάδα με περισσότερα και πιο έντονα συναισθήματα για τους πιστούς της ορθόδοξης χριστιανικής Εκκλησίας. Στον φόβο της πανδημίας και στην αγωνία για την οικονομική και κοινωνική συνέχεια προστίθεται ο φόβος της προδοσίας και της αδικίας, με κορύφωση την αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής του Ιησού στον σταυρό του μαρτυρίου και της λύτρωσης.

Αυτήν τη φορά όμως και ο πιο αφοσιωμένος πιστός φαίνεται ότι δεν μπορεί να νιώσει απόλυτα τη χαρά της Ανάστασης, γιατί οι φόβοι του δεν διαλύονται και η προσωπική του λύτρωση δεν φαίνεται να έρχεται.

Βέβαια ο παρηγορητικός λόγος είναι διάχυτος και από περισσότερους αυτήν τη φορά, αφού πέρα από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, τον εκπέμπουν, συγκρατημένα βέβαια και χωρίς τις βεβαιότητες των κληρικών, και οι επιστήμονες.

Οι απαντήσεις που πρέπει να πιστεύουμε περισσότερο είναι αυτές που δίνει η επιστήμη, γιατί είναι οι πιο αξιόπιστες και όχι αυτές που ενδύονται την απόλυτη βεβαιότητα.

Η επιστήμη δεν κυνηγάει τις βεβαιότητες και τις απόλυτες αλήθειες, αλλά τις πιο αξιόπιστες κάθε φορά.

Ο κόσμος είναι γεμάτος από ανθρώπους που λένε ότι διαθέτουν την Αλήθεια.

Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να ζουν σε απόλυτες βεβαιότητες, παρότι φαίνεται αβάσιμο αυτό, παρά να αναγνωρίσουν τα όριά τους.

Η επίγνωση των ορίων της γνώσης μας είναι επίσης επίγνωση του γεγονότος πως όσα γνωρίζουμε μπορεί τελικά να αποδειχθούν λανθασμένα και αναληθή.

Μένουμε σπίτι, εφαρμόζουμε τα μέτρα, γιατί είναι ό, τι πιο αξιόπιστο υπάρχει, όμως σκεφτόμαστε και αναζητούμε κι άλλες επιλογές για το ατομικό και συλλογικό καλό.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση

Αρχή φόρμας

164

Τέλος φόρμας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here