Δημοσίευμα στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της 08-06-2012

0
810

Γ. Μαγκριώτης Πρόταση εξαίρεσης εταιρειών από τις ιδιωτικοποιήσεις

 

Την εξαίρεση της ΕΥΑΘ, του ΟΛΘ, της ΕΥΔΑΠ και της Εγνατίας οδού από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στο πλαίσιο της προσπάθειας αναθεώρησης των δυσμενών όρων του μνημονίου πρότεινε χθες στην προεκλογική ομιλία του στην Καλαμαριά ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Γ. Μαγκριώτης.

Όπως είπε ο πρώην υφυπουργός, η ανάπτυξη στη χώρα μας κυρίως την τελευταία δεκαετία ήταν εισαγόμενη με κοινοτικούς πόρους, ενώ το ΠΑΣΟΚ, όπως όλα τα σοσιαλιστικά κόμματα της Ευρώπης, δεν έχει απαντήσει εδώ και χρόνια σε ένα βασικό ερώτημα, τη σχέση των αγορών με το κράτος.

Τόνισε δε ότι το ΠΑΣΟΚ πέρα από την ενίσχυση του συστήματος της κοινωνικής και πολιτικής αντιπροσώπευσης απέναντι σε κερδοσκοπικά ή εξωθεσμικά κέντρα πρέπει να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις αναπτυξιακών έργων και παραγωγικών επενδύσεων, μεταρρυθμίσεις στο κράτος, διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους, από αυτό που διακρατούν θεσμικά όργανα και θεσμικοί εταίροι μας, και επανασχεδιασμό των ιδιωτικοποιήσεων, ώστε να εξαιρεθούν τα δημόσια αγαθά.

Υπερασπιζόμενος τους εκλογικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ ότι επενδύουν σε δύο κοινά στοιχεία: στο φόβο της καταστροφής, εάν εφαρμοστεί η πολιτική του άλλου, και στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here