Διεξαγωγή μαθημάτων σε ακατάλληλους χώρους στη Θεσσαλονίκη

0
988

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
κ. Ε. Στυλιανίδη

Θέμα: Διεξαγωγή μαθημάτων σε ακατάλληλους χώρους στη Θεσσαλονίκη.

Κύριε Υπουργέ,

Επανέρχομαι για ακόμη μια φορά στο ζήτημα της έλλειψης σχολικής στέγης στη Θεσσαλονίκη, καθώς το πρόβλημα παραμένει και οξύνεται.
Εντονότερο είναι το πρόβλημα σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχει μεγάλη οικιστική ανάπτυξη, καθώς και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές του κεντρικού δήμου.
Λόγω της έλλειψης διδακτικών χώρων, μαθητές και εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να κάνουν μαθήματα σε ακατάλληλους, αυτοσχέδιους χώρους, οι οποίοι πολλές φορές θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την ασφάλειά τους.
Ειδικότερα, σε επτά σχολικά συγκροτήματα του νομού, οι συνθήκες είναι απαράδεκτες, καθώς οι σχολικές αίθουσες στεγάζονται σε κοντέινερ, σε εγκαταλειμμένα μοναστηριακά κτίρια και άλλους ακατάλληλους χώρους.
Τα συγκεκριμένα σχολεία, στα οποία η κατάσταση έχει οδηγηθεί σε οριακό σημείο είναι το Λύκειο Χορτιάτη, το Λύκειο Πεύκων, το 21ο Γυμνάσιο – Λύκειο Θεσσαλονίκης, το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, το 18ο Δημοτικό Σταυρούπολης, το 1ο-3ο ΕΠΑΛ- ΕΠΑΣ Σταυρούπολης και στο Ε΄ δημοτικό διαμέρισμα Θεσσαλονίκης το 90ο και 6ο Δημοτικό, τα 68ο-116ο- 6ο -7ο νηπιαγωγεία.
Επειδή εκατοντάδες μαθητές παρακολουθούν μαθήματα, κάτω από απαράδεκτες συνθήκες σε αυτοσχέδιες αίθουσες και σε χώρους προορισμένους για άλλη χρήση κι εκπαιδευτικά ακατάλληλους.
Επειδή τα προβλήματα σχολικής στέγης χρονίζουν και δημιουργούν τεράστιες δυσκολίες στο εκπαιδευτικό έργο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ποιες είναι οι προθέσεις σας, σχετικά με την έλλειψη σχολικών κτιρίων και διαθέσιμων οικοπέδων για την ανέγερση νέων;
2. Τι άμεσα μέτρα προτίθεστε να πάρετε και πότε, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα, που βρίσκονται σε οριακό σημείο στα συγκεκριμένα σχολεία;

Αθήνα, 11-02-08 Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Μαγκριώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here