Διευθέτηση ρεμάτων περιοχής επέκτασης Δημοτικού Διαμερίσματος Θέρμης

0
882

Αναδείχτηκε ο ανάδοχος  για τη κατασκευή του έργου “Διευθέτηση ρεμάτων περιοχής επέκτασης Δημοτικού Διαμερίσματος Θέρμης” προϋπολογισμού 11,2 εκ. ευρώ, μετά από διαγωνισμό που διενεργήθηκε στις  16  Μαρτίου 2012. 

Η σύμβαση προβλέπεται να υπογραφεί τον προσεχή Ιούνιο, αφού προηγηθεί ο προσυμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου,. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και θα ολοκληρωθεί  σε  2 χρόνια από την  υπογραφή της σύμβασης.

            Το έργο αφορά στην διευθέτηση δύο ρεμάτων συνολικού μήκους περίπου 4 χιλιομέτρων που διαρρέουν την αστική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Θέρμης. Η πραγματοποιούμενη διευθέτηση  διατηρεί τα ρέματα σε όλο το μήκος τους σε ανοικτή διατομή , εκτός από τις  θέσεις διασταύρωσης των παραπάνω κλάδων με το οδικό δίκτυο της περιοχής  όπου  κατασκευάζονται τεχνικά γεφυρώσεως.

Ο Υφυπουργός κ. Γ. Μαγκριώτης  σημείωσε:

 

«Το έργο εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας και αποχέτευσης ομβρίων της  Θεσσαλονίκης με προϋπολογισμό 180 εκ. ευρώ. Η κατασκευή του θα συμβάλλει τα μέγιστα στην αντιπλημμυρική προστασία  της περιοχή , αλλά και στην  αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης» .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here