Διόδια στους εθελοντές πυροσβέστες

0
1202

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΧΩΔΕ
κ. Γ. Σουφλιά

Θέμα: Διόδια στους εθελοντές πυροσβέστες.

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με εκπροσώπους της Τ.Α, του Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ), καθώς και εκπροσώπους της Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας, την ώρα που η Αττική βίωνε μια τραγικά δύσκολη κατάσταση, εξαιτίας των δεκάδων πύρινων μετώπων, η εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο Α.Ε., υποχρέωνε τους οδηγούς να πληρώσουν διόδια.
Είναι αδιανόητο σε τέτοιες στιγμές και ενώ τα οχήματα είχαν προορισμό τις πυρόπληκτες περιοχές, να αναγκάζονται οι οδηγοί να πληρώνουν διόδια.
Επιπλέον το κυκλοφοριακό χάος που δημιουργήθηκε σε αρκετούς σταθμούς διοδίων, είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι οδηγοί να φτάσουν στον προορισμό τους, ενώ απειλούνται να διωχθούν ποινικά όσοι οδηγοί προσπάθησαν να περάσουν από τους σταθμούς διοδίων χωρίς να πληρώσουν.
Επειδή είναι αδιανόητο, το ότι εκατοντάδες εθελοντές από τη Βόρεια Ελλάδα πλήρωσαν διόδια, ενώ έσπευδαν να βοηθήσουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ποια είναι η θέση σας, σχετικά με το συγκεκριμένο γεγονός και εάν θα καταβληθεί το κόστος των διοδίων.
2. Εάν προτίθεστε να παρέμβετε, ώστε να μην διωχθούν ποινικά όσοι οδηγοί προσπάθησαν να περάσουν από τους σταθμούς χωρίς να πληρώσουν.

Αθήνα, 25 -08-09 Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Μαγκριώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here