Δύσκολη η εύρεση εργασίας για άτομα με αναπηρία

0
564

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: 1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
κ. Δ. Αβραμόπουλο
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
κ. Φ. Πάλλη – Πετραλιά

Θέμα: Δύσκολη η εύρεση εργασίας για άτομα με αναπηρία.

Κύριοι Υπουργοί,

Επανέρχομαι στην ερώτησή μου, σχετικά με το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα Ατόμων με Αναπηρίες για εργασία, ισότιμη μεταχείριση και ίδιες συνθήκες απασχόλησης με του υπόλοιπους Έλληνες εργαζομένους.
Ειδικότερα θα ήθελα να αναφερθώ στην περίπτωση του κ. Χαράλαμπου – Σπυρίδωνα Ελευθεριάδη, ο οποίος έχει 51% αναπηρία, λόγω νοητικής στέρησης.
Παρά τις αιτήσεις του σε δημόσιους φορείς για εργασίας, δεν έχει καταφέρει να απασχοληθεί πουθενά. Θα πρέπει να τονιστεί, ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει κάρτα ανεργίας από τις 27/02/02 και κάρτα ειδικών κοινωνικών ομάδων από τις 04/04/03.
Επιπλέον, σύμφωνα με έγγραφη διαβεβαίωση της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής Θεσσαλονίκης, ο εν λόγω κύριος είναι ικανός να εργασθεί σε βοηθητική εργασία γραφείου και ελαφρά χειρωνακτική εργασία.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Τι προτίθεστε να κάνετε και πότε, προκειμένου να διασφαλιστεί εργασιακά ο κ. Χαράλαμπος – Σπυρίδων Ελευθεριάδης και να μπορέσει να ενταχθεί με ίσους όρους στο κοινωνικό σύνολο;
2. Ποιες είναι οι ευρύτερες προθέσεις σας, σχετικά με την ενθάρρυνση της απασχόλησης ατόμων με αναπηρία και της προστασίας τους ως εργαζομένους;

Αθήνα, 04-02-08 Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Μαγκριώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here