Εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στη Θεσσαλονίκη

0
430

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: 1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΧΩΔΕ
κ. Γ. Σουφλιά
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
κ. Σ. Καλαφάτη

Θέμα: Εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στη Θεσσαλονίκη.

Κύριοι Υπουργοί,

Η ΕΥΑΘ ΑΕ έχει υπογράψει συμβόλαιο 12ετούς διάρκειας με δύο εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με το οποίο έχουν εγκατασταθεί κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο κεντρικό κτίριο του οργανισμού.
Στην συγκεκριμένη περιοχή στην οποία βρίσκεται ο οργανισμός και οι εγκατεστημένες κεραίες, βρίσκονται κτίρια ιδιαίτερης σημασίας, όπως το Άσυλο του παιδιού, το Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» και οι Πανεπιστημιακές σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Στην Ε.Ε.Τ.Τ. δεν υπάρχει η απαιτούμενη εκδοθείσα άδεια για την εγκατάσταση των κεραιών. Επιπλέον, σύμφωνα με αυτοψία που διενήργησε το Περιφερειακό Γραφείο Θεσσαλονίκης της Ε.Ε.Τ.Τ, στις 23-09-08 εντοπίστηκαν κεραίες σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας συγκαλυμμένες με κατασκευές τύπου καμινάδας.
Θα πρέπει να τονιστεί, ότι ο προγραμματισμένος έλεγχος στις 14-11-08 από την Διεύθυνση Πολεοδομίας της εγκατάστασης των κεραιών, δεν κατέστη δυνατός και επίκειται νέος έλεγχος στις 28-01-09.
Επειδή δεν υπάρχει η απαιτούμενη εκδοθείσα άδεια στην Ε.Ε.Τ.Τ.
Επειδή η εγκατάσταση των κεραιών στην περιοχή, θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Ποια είναι η θέση σας, σχετικά με την εγκατάσταση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην οποία προχώρησε η ΕΥΑΘ και τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε;

Αθήνα, 20-01-09 Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Μαγκριώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here