Ελλιπής η χρηματοδότηση για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλονίκη.

0
883

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: 1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. Αλογοσκούφη
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
κ. Π. Παυλόπουλο
3) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΧΩΔΕ
κ. Γ. Σουφλιά
4) ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
κ. Μ. Τζίμα

Θέμα: Ελλιπής η χρηματοδότηση για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλονίκη.

Κύριοι Υπουργοί,
Πολλά απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή μείζονος Θεσσαλονίκης, προχωρούν με αργούς ρυθμούς, ενώ άλλα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης και έλλειψης κονδυλίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ρέμα Πολίχνης – Συκεών. Η διευθέτηση του συγκεκριμένου ρέματος, που συμβασιοποιήθηκε στις 21-01-2007, με συνολική δαπάνη 4,5 εκ. € δεν έχει ακόμα αρχίσει, ενώ έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στις 21-01-09, σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Παρ’ όλο που ο προϋπολογισμός που έχει προβλεφθεί για φέτος είναι 2 εκ. €, μέχρι το τέλος του 2008 η απορρόφηση αναμένεται να φτάσει το πολύ 1 εκ. €. Επιπλέον, παρ’ όλο που ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός για τα αντιπλημμυρικά έργα και μελέτες ανέρχεται περίπου στα 25 εκ. €, τα αντιπλημμυρικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι περίπου στα 9,5 εκ. € με συνέπεια τα υπόλοιπα να χαθούν.
Επιπλέον σε αρκετές περιοχές του νομού (Ωραιόκαστρο, Λαχαναγορά, Πεύκα, Διαβατά, άξονας Πανοράματος – Ν. Ευκαρπίας), ακόμη δεν έχει μελετηθεί η κατασκευή των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων.
Δεδομένων των παραπάνω.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να επισπευστεί η ολοκλήρωση της κατασκευής των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή μείζονος Θεσσαλονίκης;
2. Πότε θα ξεκινήσουν οι αναγκαίες μελέτες στις περιοχές, όπου ακόμη δεν έχει μελετηθεί η κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων.

Αθήνα, 09-12-08 Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Μαγκριώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here