ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΜΟΝΟ ή ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2001

0
1405

Η απουσία Τσιπρα –Καμένου, από την σημερινή συζήτηση στην βουλή, το ολιγότερο είναι δείγμα περιφρόνησης της βουλής.

Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΆ σωστά έθεσε την επείγουσα ανάγκη να διερευνηθούν οι επιλογές και οι εξελίξεις από το 2001, τότε που μπήκε η χώρα στην ΟΝΕ.

Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν την αλήθεια, για να ξεπεράσουν αυταπάτες, να μην πέφτουν εύκολα θύματα θεωριών συνομωσίας και μεγάλων προεκλογικών υποσχέσεων. Να κάνουν επιλογές με γνώση της πραγματικότητας και των δυσκολιών.

Ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ, μιλώντας αντί του ΤΣΙΠΡΑ, είχε δίκιο ότι η χώρα ταμειακά και δημοσιονομικά ήταν οριακά, όταν ανέλαβαν την κυβέρνηση, επειδή η προηγούμενη κυβέρνηση δεν προχώρησε στην δεύτερη αξιολόγηση, από τον Απρίλιο του 2014 . Πρέπει να θυμούνται όμως, ότι αυτοί κατήγγειλαν και απαιτούσαν η προηγούμενη κυβέρνηση να μην τολμήσει να πάρει άλλα μέτρα, αφού αυτοί σε λίγο θα κέρδιζαν τις εκλογές και θα έσχιζαν τα μνημόνια.

Συνεπώς, δεν πρέπει τώρα να λένε, ότι έφταιγαν μόνο οι προηγούμενοι και ότι τους έστησαν παγίδα, γιαυτό και έκαναν την ρήξη το πρώτο εξάμηνο.
Αν στις αρχές του 2015 τα πράγματα ήταν δύσκολα, μπορούν να σκεφτούν, έστω και τώρα , πόσο πιο δύσκολα ήταν το 2010;

Απέτυχαν τα δύο μνημόνια, συνέχισε ο Δραγασακης, όμως αντί να τα σχίσουν, τα αποδέχτηκαν και υπέγραψαν και το τρίτο.

Η διαπραγμάτευση, στην καλύτερη περίπτωση ήταν αυταπάτη, όπως είπε ο πρόσφατα Τσιπρας. Όπως όμως απέδειξαν οι εξελίξεις, ήταν επιλογή για να δικαιολογηθεί η αθέτηση των προεκλογικών εξαγγελιών και οι μεγάλες υποσχέσεις, που από 4% τους ανέβασε στο 36% και την εξουσία.

Το δημοψήφισμα, ήταν η κορύφωση της στρατηγικής, για να ξεπλύνουν τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και να παραμείνουν στην εξουσία.

Πολλοί, είχαμε προβλέψει αυτές τις εξελίξεις από την αρχή.

Ενδεικτικά αναφέρω δυο άρθρα μου, στις 1/3 /2015, που είναι αναρτημένο με τίτλο “Η ΚΑΛΠΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ”.

Όπως και στις 23/4/2015, στο site tovima.gr, με τίτλο :
“ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΡΗΞΗ Ή ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΡΗΞΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΉ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΊΟΥ”.

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, σωστά περιέγραψε την πορεία και τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είπε κουβέντα όμως, για την πρόταση της ΓΕΝΝΗΜΑΤΆ, αναπαράγοντας τον άγονο διπολισμό, που χτίστηκε στην λογική:
” Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΕΣΕΙΣ”.

Ξέρει πολύ καλά ότι, ούτε σχέδιο έχει, ούτε κανένα κόμμα μπορεί μόνο του να βγάλει την χωρά από την κρίση.
Η συνεδρίαση τέλειωσε, η βουλή αποφάσισε, ότι δεν χρειάζεται να μάθουμε τίποτα περισσότερο.