Επίσκεψη Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Ιωάννη Μαγκριώτη στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας του Ελαιορέματος Δήμου Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

0
295

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Ιωάννης Μαγκριώτης επισκέφθηκε σήμερα τα αντιπλημμυρικά έργα στο Ελαιόρεμα, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, μαζί με τον Δήμαρχο Πυλαίας κ. Β. Καρτάλη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Μαγκριώτης τόνισε:

«Η αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης, όπως και όλων των αστικών κέντρων είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας. Οι κλιματικές αλλαγές έχουν κάνει εμφανή την επίδρασή τους. Η ασφάλεια της ζωής των πολιτών και των περιουσιών τους είναι το πρώτο μέλημά μας. Η επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των έργων που είναι σε εξέλιξη, αλλά και η μελέτη και η εξεύρεση πόρων για την χρηματοδότηση όλων των αναγκαίων έργων αποτελεί μέρος του βασικού μας σχεδιασμού».

Ο κ. Μαγκριώτης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση του έργου του Ελαιορέματος, δαπάνης 1.770.000 ευρώ και διαβεβαίωσε, ότι θα προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η δημοπράτηση του έργου της διευθέτησης του ρέματος Σταγειρίτη, προϋπολογισμού 7,5 εκ. ευρώ, που περιλαμβάνει και τμήματα της Περιφερειακής Τάφρου και επιλύει συνολικά το πρόβλημα της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής.

Ο κ. Μαγκριώτης απαντώντας στο αίτημα του Δημάρχου Πυλαίας για διευθέτηση του υπολειπομένου μικρού τμήματος του Ελαιορέματος δήλωσε, ότι θα αντιμετωπιστεί με μελλοντική εργολαβία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here