Επίσκεψη Υφ. Γιάννη Μαγκριώτη στα Ιωάννινα

0
967

 

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης επισκέφθηκε σήμερα τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές των Ιωαννίνων, μαζί με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Α.Ε. κ. Μουρατίδη, την Προϊσταμένη της ΥΑΣ κ. Κόντου και κλιμάκιο της Υπηρεσίας.

 

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας, παρουσία του Νομάρχη και Δημάρχων του Νομού Ιωαννίνων, Υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων φορέων της περιοχής, στο τέλος της σύσκεψης ο Υφυπουργός τόνισε:

«Είμαστε εδώ με εντολή του Πρωθυπουργού για να μεταφέρουμε την συμπαράσταση για άμεση αρωγή στους πληγέντες. Ο Νομός Ιωαννίνων επλήγη για δεύτερη φορά σε διάστημα ενός μηνός από πλημμύρες. Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στέκεται αρωγός στη προσπάθεια της Περιφέρειας και των Αυτοδιοικητικών Αρχών για την επούλωση των πληγών».

 

Ο κ. Μαγκριώτης παρουσίασε τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την παροχή κρατικής βοήθειας:

«Μόλις γίνουν οι καταγραφές και οριοθετηθούν οι πληγείσες περιοχές από τους τοπικούς φορείς, οι αρμόδιοι Υπουργοί θα υπογράψουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την καταβολή των αποζημιώσεων».

Όσον αφορά τα αίτια της καταστροφής σημείωσε ότι: «Είχαμε ακραία και παρατεταμένα καιρικά φαινόμενα. Όπως κατεδείχθει όμως και από τη σύσκεψη των τοπικών φορέων έχουμε και εδώ στα Ιωάννινα απρογραμμάτιστες οικιστικές επεκτάσεις, καταπατήσεις δημόσιων χώρων, παλαιά και χωρίς συντήρηση δίκτυα απορροής, κατεστραμμένες ή αχρηστευμένες φυσικές καταβόθρες. Όλα αυτά οδήγησαν στις καταστροφές.

Αποφασίστηκαν άμεσες παρεμβάσεις για να δοθεί σε χρήση ο αυτοκινητόδρομος όπως και τμήματα του Επαρχιακού Δικτύου που έχουν καταστραφεί.

Αποφασίστηκε να εκπονηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια μια συνολική μελέτη για τη διαχείριση των υδάτων στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και την αντιπλημμυρική προστασία.

Συζητήσαμε επίσης και τη συνεργασία μας για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινόμενων στο νομό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here