Επίσκεψη Υφ. Γιάννη Μαγκριώτη στο Σαράντι Βοιωτίας

0
523

 

 

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης μαζί με στελέχη της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ μετέβησαν στο σημείο όπου προκλήθηκε ζημιά στο κανάλι μεταφοράς νερού από το Μόρνο.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τον οικισμό Σαράντι Βοιωτίας και συζήτησαν με κατοίκους της περιοχής.

 

Μετά την επίσκεψη, ο Υφυπουργός τόνισε:

            «Η αντιμετώπιση του προβλήματος ήταν άμεση. Ήδη από χθες η ΕΥΔΑΠ διέκοψε την παροχή από τον ταμιευτήρα του Μόρνου προς το κανάλι μεταφοράς και έχει σταματήσει η κατάκλυση με νερά, των περιοχών γύρω από το κανάλι.

Έχουν ήδη ξεκινήσει οι τεχνικές εργασίες από την ΕΥΔΑΠ, για την προσωρινή αποκατάσταση της ζημιάς του καναλιού. Όπως δήλωσε η Διοίκηση της εταιρίας οι εργασίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέσα σε λίγες ημέρες. Παράλληλα, θα μελετηθούν οι τεχνικές λύσεις για τη μόνιμη αποκατάσταση της ζημιάς.

Η ΕΥΔΑΠ έθεσε από χθες το μεσημέρι σε λειτουργία το σύστημα εναλλακτικής τροφοδότησης από την Υλίκη και το Μαραθώνα, για να συνεχισθεί η αδιάλειπτη παροχή νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα της Πρωτεύουσας.

Επιπλέον, κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ) του Υπουργείου μετέβη στην περιοχή, προκειμένου να καταγράψει τις ζημιές σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους.

Σκοπός μας, είναι η γρήγορη αποκατάσταση της ζημιάς και η αποζημίωση των πληγέντων. Η Πολιτεία μαζί με την ΕΥΔΑΠ θα παρέχουν απόλυτη κάλυψη στους πληγέντες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here