Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ε.Α.Τ.Ε.).

0
474

Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ
Αθήνα, 17 Μαρτίου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
κ. Α. Σπηλιωτόπουλο

Θέμα: Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ε.Α.Τ.Ε.).

Κύριε Υπουργέ,

Στις 30 και 31-10-2008 πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και τις εκλογές των νέων μελών της εκτελεστικής γραμματείας. Στις 05-01-2009 με Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ορίζεται ο Πρόεδρος της ΕΑΤΕ, ο οποίος στις εκλογές έλαβε την μη εκλόγιμη έβδομη θέση, ενώ με την ίδια απόφαση ορίστηκαν και μέλη, τα οποία δεν εκλέχθηκαν.
Τα μέλη της ΕΑΤΕ είναι υπεύθυνα για την προώθηση και υλοποίηση των προγραμμάτων άθλησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Άρα θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι αποφάσεις της γενικής τους συνέλευσης, για την συγκρότηση της εκτελεστικής γραμματείας της ΕΑΤΕ.
Το ποσοστό συμμετοχής των φοιτητών/τριών στα προγράμματα άθλησης των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι 9%, ενώ στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται στο 50%. Το γεγονός αυτό δείχνει την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων, σχετικά με την αύξηση του ποσοστού των αθλουμένων και γενικότερα της προώθησης του αθλητισμού στα ιδρύματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Δεδομένων των παραπάνω.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Τι ποσό έλαβε η Ε.Α.Τ.Ε. από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από το 2004 μέχρι σήμερα και που δαπανήθηκαν;
2. Σε τι ποσό ανέρχεται η επιχορήγηση που έλαβε η Ε.Α.Τ.Ε. για το οικονομικό έτος 2008 και ποια θα είναι η επιχορήγηση για το 2009.
3. Τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε για την ανάπτυξη των προγραμμάτων άθλησης στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Γιάννης Μαγκριώτης

Άννα Διαμαντοπούλου

Σοφία Σακοράφα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here