Η έντιμη σχέση Τσίπρα-Καμμένου έφθασε στα δικαστήρια.

0
76

Ακόμη και σήμερα, μετά το πολιτικό διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου, ανεξάρτητα αν ήρθε πιο γρήγορα από την περσινή συμφωνία τους, οι δυο τους μιλάνε για μια έντιμη συμφωνία του 2015.

Μετά τη σημερινή προσφυγή στη Δικαιοσύνη του πρώην υπουργού Εξωτερικών Κοτζιά κατά του Καμμένου, η εντιμότητα της συμφωνίας, εκτός από πολιτικά στην κάλπη, θα κριθεί και δικαστικά.

Φαντάζομαι ο Κοτζιάς θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας κατά του Καμμένου.

Όπως είμαι βέβαιος ότι θα καταθέσει και το video της δήλωσης Καμμένου το καλοκαίρι μπροστά από του Μαξίμου, αμέσως μετά την αναλυτική ενημέρωση που τους έκανε παρουσία του πρωθυπουργού για το περιεχόμενο της συμφωνίας των Πρεσπών, όπου ο κ. Καμμένος δηλώνει με απόλυτο τρόπο ότι “Ο υπουργός Εξωτερικών τους ενημέρωσε αναλυτικά για τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια και ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Κοτζιά”.

Φαντάζομαι δεν τους παρουσίασε άλλη συμφωνία ο Κοτζιάς, γιατί αν είχε κάνει κάτι τέτοιο, ο Καμμένος θα το είχε καταγγείλει.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο Καμμένος δεν δημοσιοποίησε τότε τη διαφωνία του και δεν έριξε την κυβέρνηση, αφήνοντάς τη λίγο μετά να την υπογράψει στις Πρέσπες και να δεσμεύσει τη χώρα, γιατί είχε πάρει διαβεβαίωση ότι η συμφωνία θα έρθει τον Μάρτιο στη Βουλή, όπως έχει δηλώσει πολλές φορές.

Και όλα δείχνουν ότι ο Καμμένος θα είχε ετοιμάσει την έξοδο των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και θα μας πήγαιναν σε εκλογές τον Μάιο.

Δηλαδή ελεύθεροι και οι δυο να απευθυνθούν στα αμιγή πολιτικά ακροατήριά τους. Σχεδίαζαν δηλαδή σύμφωνα με μια γνωστή παροιμία που λέει: “Και την πίτα ολόκληρη και τα σκυλιά χορτάτα”.

Ο Τσίπρας άλλαξε σχεδιασμό για λόγους που ξέρει αυτός και εμείς μπορούμε να καταλάβουμε, αγνόησε τη συμφωνία, έφερε Γενάρη τη συμφωνία στη Βουλή και έριξε τον Καμμένο.

Όμως, αν προσέξουμε καλά τις δηλώσεις Καμμένου, θα καταλάβουμε ότι αυτό που τον ενόχλησε πιο πολύ είναι η αθέτηση μιας άλλης συμφωνίας που δεν ήταν γνωστή, η απομάκρυνση από την κυβέρνηση των στελεχών των ΑΝΕΛ μετά το κυβερνητικό διαζύγιο.

Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός έριξε και σ’ αυτό το θέμα τον Καμμένο και τους κράτησε για να έχει σίγουρη τη διπλή ψήφο τους, για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Τέλος, θα θυμίσω ότι ο Καμμένος απαξιώνει τα πρώην στελέχη του, τα ορκισμένα στον “Μακεδονικό αγώνα”, ότι πούλησαν τη Μακεδονία και τον ίδιο που τους έκανε βουλευτές και υπουργούς για τον μισθό και την καρέκλα.

Θα θυμίσω, όμως, πως υπερηφανευόταν ότι από την πρώτη συγκρότηση της κυβέρνησης το 2015 και σε κάθε ανασχηματισμό είχε και έβαζε υπουργούς περισσότερους από ό,τι αριθμητικά του αναλογούσαν – μάλιστα, εκτός του Κατσίκη, όλοι οι βουλευτές του, και όχι μόνο, είχαν περάσει από κυβερνητικές καρέκλες και μερικοί απομακρύνθηκαν για τους γνωστούς λόγους.

Στον Παπαχριστόπουλο δεν αναφέρομαι, γιατί αυτός είχε από πέρυσι συμφωνήσει να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Συνεπώς, όταν συγκρατείς τα στελέχη σου με δέλεαρ τους θώκους της εξουσίας, τότε γιατί παριστάνεις τον οργισμένο και τον ριγμένο, όταν αυτά προτίμησαν την κυβερνητική καρέκλα;

Η πλάκα είναι ότι όλα θα τα συγχωρούσε, αρκεί να του άφηνε τέσσερις για να παραμείνει πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας με όλα τα πολιτικά, οικονομικά και ιδιαίτερα οφέλη προβολής στα ΜΜΕ στις επερχόμενες εκλογές.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ