Η επιτυχία έχει πολλούς πατέρες, η αποτυχία είναι ορφανή, στην πανδημία είναι τραγωδία.

0
64

Την Άνοιξη στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όλοι έτρεξαν, με πρώτη την κυβέρνηση, να πιστωθεί τα καλά υγειονομικά αποτελέσματα.

Τότε, που ήταν όλα άγνωστα, η αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν εύκολη στην χώρα μας, γιαυτό κανείς με πρώτους τους αρμόδιους, φαίνεται δεν κατάλαβαν ή δεν ήθελαν να καταλάβουν τους λόγους τις επιτυχίας.

Στην συνέχεια δεν έκαναν τις σωστές εκτιμήσεις, τους σωστούς σχεδιασμούς, δεν ενίσχυσαν όσο έπρεπε το ΕΣΥ και γενικά τους φορείς αντιμετώπισης του ιού σε υγειονομικό δυναμικό και υγειονομικές υποδομές, δεν πήραν τα κατάλληλα μέτρα στον κατάλληλο χρόνο.

Για παράδειγμα, ούτε την παράμετρο της θερμοκρασίας και της υγρασίας δεν πήραν υπόψιν τους, γιαυτό και τόσο ο σχεδιασμός, όσο και τα μέτρα ήταν ίδια για όλη την Ελλάδα.

Αυτό κυρίως πληρώνει τραγικά η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα.

Αυτή η αρνητική εξέλιξη, οδήγησε στην έναρξη ενός ακήρυκτου πολέμου μεταξύ όλων των πλευρών.

Φυσικά δεν αναφέρομαι στην αντιπαράθεση των κομμάτων, που στην πρώτη φάση, ήταν όλοι από την πλευρά των νικητών, ενώ τώρα βρίσκονται στις απέναντι, αναφέρομαι στους αρμοδίους φορείς της διαχείρισης της κρίσης.

Η τραγική εξέλιξη της πανδημίας, ειδικά στην Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα, τους έφερε όλους εναντίων όλων.

Κυβέρνηση, κατά τοπικών αρχόντων, και το αντίστροφο, κυβέρνηση ενάντια στους υγειονομικούς, ειδικά του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Οι αντίθετες εκτιμήσεις και προτάσεις πολλαπλασιάζονται και στην ομάδα των ειδικών επιστημόνων που συγκρότησε η κυβέρνηση για την διαχείριση της κρίσης, και δεν τις κρατούν για το εσωτερικό της επιτροπής, αντιθέτως τις διατυπώνουν πρώτα δημόσιος.

Οι αρμόδιοι δυστυχώς, φοβούμενοι την πολιτική κατακραυγή, αντί να συνεργάζονται, κοιτάει ο ένας να ρίξει τις ευθύνες στον άλλο.

Προκαλεί οργή, λόγω της τραγωδίας πού ζει η χώρα και ειδικά η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα, ότι τώρα όλοι δηλώνουν ότι τα είχαν πει, αλλά δεν τους άκουσαν οι άλλοι. Γιαυτό τώρα οι τοπικοί άρχοντες και οι φορείς των υγειονομικών προτείνουν να μην ανοίξει η αγορά και η εκπαίδευση, μέχρι τις γιορτές, και κάποιοι και πιο πέρα.

Η κυβέρνηση φαίνεται, ότι θα αναθεωρεί συνεχώς τις επιλογές της και θα παρατείνει την καραντίνα συνεχώς, είτε γιατί είχε κάνει αρχικά λάθος εκτιμήσεις, είτε φοβάται το πολιτικό κόστος και το μέτωπο τοπικών αρχόντων και υγειονομικών.

Με αυτά τα δεδομένα, εύκολα καταλαβαίνουμε, ποια θα είναι η συνέχεια, όσο θα μπαίνουμε πιο μπροστά στον Χειμώνα.

Η κυβέρνηση με την βοήθεια των ΜΜΕ, μπορεί να αποσιωπούν την πραγματικότητα, όμως οι στατιστικές που έρχονται από τις αρχές της ΕΕ λένε ό,τι η χώρα μας έχει πλέον από τα χειρότερα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ευρώπη, ειδικά στην αναλογία κρουσμάτων-θανάτων.

Σε εμάς τους πολίτες μένει να τηρούμε πιο πολύ τα μέτρα, να είμαστε πιο υπεύθυνοι, χωρίς πανικό και παραίτηση από την προσπάθεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here