Η κυβέρνηση εγλημάτισε και εγκληματεί με την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη.

0
228

Το 2010, στον πρώτο χρόνο του πρώτου μνημονίου, δηλαδή στην πιο δύσκολη στιγμή για την χώρα και τους πολίτες, η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κόντρα στις αντιδράσεις των δανειστών και των τραπεζών, ψήφισε τον νόμο 3869/2010, αυτός που έμεινε με το όνομα της τότε Υπουργού Ανάπτυξης Λούκας Κατσέλη, για να προστατεύσει την πρώτη κατοικία των πολιτών, που δεν είχαν ακόμη ολοκληρώσει την αποπληρωμή των δανείων τους.

Όλες οι επόμενες κυβερνήσεις, σίγουρα κάτω από την πίεση των δανειστών και των τραπεζών, αποδυνάμωσαν με σειρά τροπολογιών την προστασία πού προσέφερε ο νόμος του ΠΑΣΟΚ. Το αποφασιστικό πλήγμα έδωσε η σημερινή κυβέρνηση το 2020.Η κυβέρνηση εάν έχει την ελάχιστη ευαισθησία απέναντι σε χιλιάδες ανθρώπους, που θα χάσουν τα σπίτια τους και δεν θα έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν και τα πανάκριβα νοίκια, όπως είναι σήμερα, με τα ελάχιστα εισοδήματα, όπως τα κατάντησε η ακρίβεια, τότε πρέπει την Δευτέρα να υπογράψει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου(ΠΝΠ), μέχρι να την επικυρώσει στην βουλή, για να προλάβει τους χιλιάδες πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, πού θα αρχίσουν τις επόμενες ημέρες.

Όλα τα άλλα είναι “προφάσεις εν αμαρτίαις”. Η νέα αύξηση των επιτοκίων, σε συνδυασμό με την δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, δημιουργεί ήδη μια νέα γενιά κόκκινων δανείων, μια νέα ομάδα απελπισμένων ανθρώπων και η κυβέρνηση κομπάζει για την πλασματική ανάπτυξη της ακρίβειας.