Ισχυρή Αυτοδιοικούμενη Περιφέρεια

0
1336

Οι σημερινές μικρές μονάδες (δήμοι – νομοί – περιφέρειες) δεν μπορούν να οργανώσουν αξιόπιστα και αποφασιστικά τους μηχανισμούς, τα προγράμματα και τις  πολιτικές που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη της περιφέρειας. Γίνονται «εύκολη λεία» για το ισχυρό κέντρο. Συνεπώς απαιτείται η δημιουργία μιας νέας «ισχυρής διοικητικής πολιτικής αναπτυξιακής μονάδας» στην περιφέρεια.

Το σχέδιο «Καλλικράτης» πραγματοποιεί αυτή ακριβώς την αναγκαία διοικητική μεταρρύθμιση για την χώρα. Δημιουργεί μονάδες και δομές στην περιφέρεια τέτοιες, που να μπορούν να οργανώνουν αποτελεσματικά την περιφερειακή και τοπική εξουσία. Η μεταρρύθμιση θα βοηθήσει και στην επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το μοντέλο ανάπτυξης και το σπάταλο και πολυδαίδαλο κράτος.

Πρόκειται μια ριζοσπαστική αλλαγή που θέτει νέα θεμέλια στη δομή της πολιτείας, βάζει τέλος στη σπατάλη του δημοσίου χρήματος κατανέμοντας ορθολογικά τους πόρους και μειώνοντας των αλόγιστα μεγάλο αριθμό των δημοτικών επιχειρήσεων, Ενισχύει την τοπική αυτοδιοίκηση, αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και δημιουργοί δομές εξυπηρέτησης των  πολιτών που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες τις τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here