Καθυστέρηση στην καταβολή επιχορηγήσεων σε επενδύσεις

0
620

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: 1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. Αλογοσκούφη
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
κ. Χ. Φώλια

Θέμα: Καθυστέρηση στην καταβολή επιχορηγήσεων σε επενδύσεις.

Κύριοι Υπουργοί,

Η Κυβέρνηση το 2004 ανέστειλε για δύο περίπου χρόνια την εφαρμογή του προηγούμενου αναπτυξιακού νόμου, από καθαρά δικές της δημοσιονομικές επιλογές. Η εφαρμογή του νέου που ψήφισε άργησε. Όταν άρχισε την εφαρμογή του μετά την έκδοση των ΚΥΑ, η εκταμίευση των επιχορηγήσεων ήταν πολύ χαμηλή.
Το τελευταίο διάστημα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του τύπου, έχει σταματήσει η καταβολή των οφειλόμενων επιχορηγήσεων στις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο.
Το γεγονός αυτό, έχει προκαλέσει την έντονη διαμαρτυρία τόσο των επιχειρήσεων, όσο και των φορέων που τις εκπροσωπούν. Μερικές επιχειρήσεις για να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα προχωρούν σε πρόσθετο τραπεζικό δανεισμό με δυσμενείς όρους. Άλλες σχεδιάζουν να ακυρώσουν τα επενδυτικά τους προγράμματα.
Επειδή το γεγονός αυτό θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον.
Επειδή κινδυνεύουν να σταματήσουν ώριμες επενδυτικές πρωτοβουλίες.
Επειδή αν συνεχίσει την επιλογή της αυτή η κυβέρνηση, δε θα δημιουργηθούν οι προβλεπόμενες θέσεις απασχόλησης.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Γιατί ξεκίνησε με αργούς ρυθμούς η καταβολή των κρατικών ενισχύσεων στις επενδύσεις που έχουν ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο;
2. Γιατί για έναν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων το τελευταίο διάστημα σταμάτησε τελείως η καταβολή των εγκεκριμένων επιδοτήσεων;

Αθήνα, 13-02-08 Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Μαγκριώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here