ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΘΑΥΜΑ !! ΑΝΙΣΟΠΕΔΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΚΑΡΠΙΑ

0
951

Καλά, είπαμε ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πιστεύουν στα θαύματα, κάποιοι αρμόδιοι δεν τους ενημέρωσαν, για το ιστορικό του έργου ;

Δεν πειράζει θα το κάνω εγώ.

Το έργο, δεν υπήρχε στον προγραμματισμό του ΕΣΠΑ (2007-2013).

Με κοινή υπουργική απόφαση(ΚΥΑ) της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 2010, η αρμοδιότητα της κατασκευής των ανισόπεδων κόμβων στην Εσωτερική Περιφερειακή Θεσσαλονίκης, εκτός του κόμβου Κ16 στην Λαχαναγορά, μεταφέρθηκε από την τότε κρατική Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, λόγω της ειδικής τεχνογνωσίας, που έχει.

Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ σε χρόνο ρεκόρ, έκανε τις μελέτες, οι πόροι μεταφέρθηκαν, για να μήν χαθούν, από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ της Κ.Μ. και το 2012 ειχε αναδόχους και άρχισε η κατασκευή τους με δυο εργολαβίες.

Σημαντική ήταν και η βοήθεια, των τότε Δημάρχων Παύλου Μελά και Κορδελιού-Ευόσμου.

Όλο το έργο, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στις αρχές του 2015.

Παρ’ οτι, παραδίδεται μόνο ένας κόμβος, είναι θετικό.

Έχει δουλειά ακόμη και πρέπει να προσέξουν, γιατί η καθυστέρηση, μπορεί, να παρουσιάσει αδυναμία χρηματοδότησης, αφού το προηγούμενο ΕΣΠΑ τελείωσε και οι πόροι που διατίθενται στη Κεντρική Μακεδονία, για το 5ο ΕΣΠΑ, δεν επαρκούν.

Και μια τελευταία ερώτηση:

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, που στις τελευταίες πανηγυρικές του ανακοινώσεις μιλάει, για το έργο που κάνει στην Εσωτερική Περιφερειακή, που ήταν ;

Άκαρδος ο Υπουργός, του έκλεψε την δόξα.

.Δεν πειράζει, αυτός γράφει απορροφήσεις στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, σε έργα που κάνει η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ.

Όλοι πετυχημένοι!!

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here